Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoMoil izveštava o proizvodnji 402.000 tona rude mangana u K4FG22

Moil izveštava o proizvodnji 402.000 tona rude mangana u K4FG22

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

MOIL, kompanija za iskopavanje rude mangana, prijavila je rekordnu proizvodnju od 402.000 tona rude mangana u četvrtom kvartalu prethodne finansijske godine (FG23). Ovo predstavlja rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo je drugi najveći nivo proizvodnje koji je kompanija zabeležila u bilo kojoj finansijskoj godini.

Ranije poznat kao Manganese Ore (India) Limited, MOIL je u nadležnosti Ministarstva čelika. To je najveća kompanija za proizvodnju rude mangana u Indiji sa tržišnim udelom od 45 odsto.

Supported by

Tokom četvrtog kvartala, prodaja je takođe zabeležila poboljšanje, dostigavši 391.000 tona, što je povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Pored toga, prihod od prodaje elektrolitskog mangan-dioksida (EMD) doživeo je značajan rast od 48 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kako je u ponedeljak saopštilo Ministarstvo čelika.

Za celu fiskalnu 23. godinu, MOIL je ostvario drugi najveći obim proizvodnje od svog osnivanja. Prodaja rude mangana za ovu godinu iznosila je skoro 1,18 miliona tona, što je nešto niže u odnosu na prethodnu finansijsku godinu. Međutim, promet EMD-a tokom 23. fiskalne godine premašio je rast od 100 odsto u poređenju sa odgovarajućim periodom.

MOIL je takođe napravio značajne kapitalne izdatke (capex) od 245 miliona Rs u 23. fiskalnoj godini, što je skoro ekvivalentno neto dobiti za godinu. Kompanija je preduzela opsežan program istražnog jezgrovitog bušenja, pokrivajući razdaljinu od 41.762 metra tokom FG23. Ovo dostignuće je 2,7 puta veće od prosečnih istraživanja sprovedenih u poslednjih pet godina. Ovi istraživački napori ne samo da utiru put za povećanje proizvodnje iz postojećih rudnika, već i postavljaju temelje za otvaranje novih rudnika mangana u zemlji.

Tokom FG23, MOIL je prijavio profit nakon oporezivanja (PAT) od 250,59 miliona Rs. Kompanija je preporučila ukupnu dividendu od 3,69 Rs po akciji za godinu, uključujući privremenu dividendu od 3 Rs po akciji koja je već isplaćena.

Ajit Kumar Saxena, predsednik i generalni direktor MOIL-a, izrazio je posvećenost kompanije postizanju većeg rasta i naveo da su konkretni planovi već postavljeni za postizanje ovog cilja u izveštaju Ministarstva čelika. MOIL je uveren u održavanje putanje rasta i ima za cilj dvocifreni rast proizvodnje u FG24.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!