Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoMoil izveštava o proizvodnji 402.000 tona rude mangana u K4FG22

Moil izveštava o proizvodnji 402.000 tona rude mangana u K4FG22

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

MOIL, kompanija za iskopavanje rude mangana, prijavila je rekordnu proizvodnju od 402.000 tona rude mangana u četvrtom kvartalu prethodne finansijske godine (FG23). Ovo predstavlja rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo je drugi najveći nivo proizvodnje koji je kompanija zabeležila u bilo kojoj finansijskoj godini.

Ranije poznat kao Manganese Ore (India) Limited, MOIL je u nadležnosti Ministarstva čelika. To je najveća kompanija za proizvodnju rude mangana u Indiji sa tržišnim udelom od 45 odsto.

Supported by

Tokom četvrtog kvartala, prodaja je takođe zabeležila poboljšanje, dostigavši 391.000 tona, što je povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Pored toga, prihod od prodaje elektrolitskog mangan-dioksida (EMD) doživeo je značajan rast od 48 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kako je u ponedeljak saopštilo Ministarstvo čelika.

Za celu fiskalnu 23. godinu, MOIL je ostvario drugi najveći obim proizvodnje od svog osnivanja. Prodaja rude mangana za ovu godinu iznosila je skoro 1,18 miliona tona, što je nešto niže u odnosu na prethodnu finansijsku godinu. Međutim, promet EMD-a tokom 23. fiskalne godine premašio je rast od 100 odsto u poređenju sa odgovarajućim periodom.

MOIL je takođe napravio značajne kapitalne izdatke (capex) od 245 miliona Rs u 23. fiskalnoj godini, što je skoro ekvivalentno neto dobiti za godinu. Kompanija je preduzela opsežan program istražnog jezgrovitog bušenja, pokrivajući razdaljinu od 41.762 metra tokom FG23. Ovo dostignuće je 2,7 puta veće od prosečnih istraživanja sprovedenih u poslednjih pet godina. Ovi istraživački napori ne samo da utiru put za povećanje proizvodnje iz postojećih rudnika, već i postavljaju temelje za otvaranje novih rudnika mangana u zemlji.

Tokom FG23, MOIL je prijavio profit nakon oporezivanja (PAT) od 250,59 miliona Rs. Kompanija je preporučila ukupnu dividendu od 3,69 Rs po akciji za godinu, uključujući privremenu dividendu od 3 Rs po akciji koja je već isplaćena.

Ajit Kumar Saxena, predsednik i generalni direktor MOIL-a, izrazio je posvećenost kompanije postizanju većeg rasta i naveo da su konkretni planovi već postavljeni za postizanje ovog cilja u izveštaju Ministarstva čelika. MOIL je uveren u održavanje putanje rasta i ima za cilj dvocifreni rast proizvodnje u FG24.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!