Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoKineski proizvođač baterija planira ulaganje od milijardu funti u fabriku u Koventriju

Kineski proizvođač baterija planira ulaganje od milijardu funti u fabriku u Koventriju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vodeći kineski proizvođač baterija za električna vozila trenutno je u pregovorima za ulaganje preko milijardu funti u izgradnju velike fabrike koja bi se nalazila na periferiji Koventrija u Velikoj Britaniji.

EVE Energi, koja se može pohvaliti globalnom radnom snagom od 28.000 zaposlenih, navodno pregovara o izgradnji gigafabrike, koja bi trebalo da bude ključna komponenta planiranog britanskog centra za elektrifikaciju, koji se nalazi u Zapadnom Midlendsu.

Prvi izveštaji sugerišu da kineska firma razmišlja o početnoj investiciji od 1,2 milijarde funti za projekat. Predviđene su dalje faze proširenja objekta, što bi ga potencijalno učinilo skoro duplo većim od Nissanove fabrike električnih baterija u Sanderlendu.

Supported by

Region Zapadnog Midlendsa već je dom različitih proizvodnih pogona za automobile, uključujući one kojima upravljaju Jaguar Land Rover, Aston Martin Lagonda i BMW, kao i najveći britanski centar za istraživanje baterija, UK Batteri Industrialization Centre.

Potencijalno osnivanje gigafabrike u Koventriju ima mogućnost da privuče privatno finansiranje u ukupnom iznosu do 2 milijarde funti. Međutim, očekuje se da će svaka investicija biti predmet značajnih subvencija UK.

Portparol projekta je istakao da je Gigafabrika West Midlands, koja se nalazi u Koventriju, jedina dostupna lokacija u Velikoj Britaniji koja se nalazi unutar investicione zone i ima dozvolu za planiranje velike fabrike za proizvodnju baterija. Dodali su da su razgovori sa svetskim proizvođačima baterija u toku, ali ostaju poverljivi.

U odgovoru na upite, portparol vlade je ponovio posvećenost očuvanju pozicije Velike Britanije kao glavne lokacije za proizvodnju automobila tokom prelaska na električna vozila. Međutim, oni su odbili da komentarišu spekulacije ili komercijalne poslove privatnih kompanija.

Pokušaji da se dobije komentar od EVE Energi nisu bili uspešni.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!