Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIrski Ormonde Mining je novi investitor TRU Precious Metals-a

Irski Ormonde Mining je novi investitor TRU Precious Metals-a

Supported byspot_img
Supported byspot_img

TRU Precious Metals je najavio investiciju od 3 miliona dolara od Ormonde Mininga, kompanije za prirodne resurse, fokusirane na nove mogućnosti u sektoru istraživanja minerala.

Prihod od ponude biće upotrebljen za razvoj TRU-ovog projekta Golden Rose u Njufaundlendu i za opšte korporativne i svrhe obrtnog kapitala, saopštila je kompanija.

Ormonde Mining je irska mlađa rudarska kompanija koja razvija rudarske projekte i vrši istraživanja u Španiji.

Supported by

Izvršni direktor TRU-a Džoel Frojdman napomenuo je da će investicija označiti Ormondeov prvi pohod na istraživanje minerala u Severnoj Americi.

„Uvereni smo da će Ormonde postati sve važniji partner TRU-a, jer se oslanjamo na njihovu opsežnu tehničku ekspertizu, uspešno transakcijsko iskustvo u sektoru resursa i iskustvo na tržištu kapitala dok nastavljamo sa naporima da razvijemo naš projekat Golden Rose u centralnom Njufaundlend“, naveo je Frojdman u saopštenju.

Za ponudu, TRU će izdati 60 miliona jedinica po ceni od 0,05 C$ po jedinici.

Svaka jedinica se sastoji od jedne akcije i jedne polovine naloga za kupovinu akcija, pri čemu svaki nalog daje pravo vlasniku da kupi jednu akciju po ceni od 0,075 dolara tokom 36 meseci nakon datuma zatvaranja ponude.

Pod pretpostavkom da nema drugog osiguranja akcija od strane TRU-a, nakon zatvaranja Ormonde bi posedovao oko 36,19% akcija kompanije.

Ponuda podrazumeva da Ormonde dobije odobrenje akcionara i ukloni sa liste LSE Alternative Investment Market (AIM) i Euronekt Grovth-a. TRU je takođe potrebno da dobije odobrenje akcionara i TSKS Venture Ekchange

Da bi demonstrirao posvećenost stranaka da dovrše ponudu, TRU je imenovao predsednika upravnog odbora Ormonde Brajana Timonsa.

Timons ima više od 30 godina iskustva na visokim pozicijama u finansijskim institucijama u nizu sektora, uključujući alternativnu energiju, prirodne resurse, zdravstvenu tehnologiju, bionauku i softverske IT, saopštio je TRU.

Direktor TRU-a Beri Grin podneo je ostavku da bi Timonsa uvrstio u odbor.

TRU istražuje zlato i bakar u veoma perspektivnom zlatnom pojasu centralnog Njufaundlenda na svom projektu Golden Rose u 100% vlasništvu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!