Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoIrski Ormonde Mining je novi investitor TRU Precious Metals-a

Irski Ormonde Mining je novi investitor TRU Precious Metals-a

Supported byspot_img
Supported byspot_img

TRU Precious Metals je najavio investiciju od 3 miliona dolara od Ormonde Mininga, kompanije za prirodne resurse, fokusirane na nove mogućnosti u sektoru istraživanja minerala.

Prihod od ponude biće upotrebljen za razvoj TRU-ovog projekta Golden Rose u Njufaundlendu i za opšte korporativne i svrhe obrtnog kapitala, saopštila je kompanija.

Ormonde Mining je irska mlađa rudarska kompanija koja razvija rudarske projekte i vrši istraživanja u Španiji.

Supported by

Izvršni direktor TRU-a Džoel Frojdman napomenuo je da će investicija označiti Ormondeov prvi pohod na istraživanje minerala u Severnoj Americi.

„Uvereni smo da će Ormonde postati sve važniji partner TRU-a, jer se oslanjamo na njihovu opsežnu tehničku ekspertizu, uspešno transakcijsko iskustvo u sektoru resursa i iskustvo na tržištu kapitala dok nastavljamo sa naporima da razvijemo naš projekat Golden Rose u centralnom Njufaundlend“, naveo je Frojdman u saopštenju.

Za ponudu, TRU će izdati 60 miliona jedinica po ceni od 0,05 C$ po jedinici.

Svaka jedinica se sastoji od jedne akcije i jedne polovine naloga za kupovinu akcija, pri čemu svaki nalog daje pravo vlasniku da kupi jednu akciju po ceni od 0,075 dolara tokom 36 meseci nakon datuma zatvaranja ponude.

Pod pretpostavkom da nema drugog osiguranja akcija od strane TRU-a, nakon zatvaranja Ormonde bi posedovao oko 36,19% akcija kompanije.

Ponuda podrazumeva da Ormonde dobije odobrenje akcionara i ukloni sa liste LSE Alternative Investment Market (AIM) i Euronekt Grovth-a. TRU je takođe potrebno da dobije odobrenje akcionara i TSKS Venture Ekchange

Da bi demonstrirao posvećenost stranaka da dovrše ponudu, TRU je imenovao predsednika upravnog odbora Ormonde Brajana Timonsa.

Timons ima više od 30 godina iskustva na visokim pozicijama u finansijskim institucijama u nizu sektora, uključujući alternativnu energiju, prirodne resurse, zdravstvenu tehnologiju, bionauku i softverske IT, saopštio je TRU.

Direktor TRU-a Beri Grin podneo je ostavku da bi Timonsa uvrstio u odbor.

TRU istražuje zlato i bakar u veoma perspektivnom zlatnom pojasu centralnog Njufaundlenda na svom projektu Golden Rose u 100% vlasništvu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!