Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoInstitut za pojas i put: Ziđin ušao u vlasništvo kako bi doprineo...

Institut za pojas i put: Ziđin ušao u vlasništvo kako bi doprineo napretku Srbije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Odluka kineske kompanije Ziđin Koper da uđe u vlasničku strukturu Instituta za pojas i put proizilazi iz želje da se kompanija „integriše u društvene i ekonomske tokove“ i na taj način u budućnosti „doprinese ne samo lokalnoj zajednici, već i celokupnom napretku Srbije“, navodi se u pisanom odgovoru Instituta za pojas i put.

Ziđin Koper (Zijin Copper) postao je pre nekoliko dana vlasnik pet odsto vlasništva državnog Instituta za pojas i put, o čemu je Nova ekonomija već pisala.

Supported by

„Saradnja Instituta za pojas i put sa kineskom kompanijom Ziđin Koper Srbija, predstavlja iskorišćenje samo jedne od brojnih mogućnosti koje pruža Inicijativa ‘Pojas i put’. Ova sveobuhvatna inicijativa ima za cilj da podstakne saradnju i razvoj među zemljama i regionima širom sveta“, dodaje se u odgovoru Insituta.

Navodi se i da je Institut za pojas i put osnovan projektom Ujedinjenih nacija i da je u „potpunosti posvećen ostvarivanju ciljeva održivog razvoja definisanih u Agendi 2030“.

„Institut ne samo da podržava ove ciljeve, već utiče i na sve svoje partnere, uključujući akcionare i osnivače, da posluju odgovorno i preuzmu aktivnu ulogu u ispunjenju ciljeva održivog razvoja“, piše u odgovoru.

U odgovoru se navodi i da su mnoge zemlje i njihove organizacije postale članice različitih asocijacija Inicijatie pojas i put.

Jedan od takvih primera je Univerzitet Florida Tech – STEM University, koji je postao član „Saveza za inovacije u vazduhoplovstvu „Pojas i put“ (BRAIA).

Dodaje se i da Incijativa pojas i put danas broji preko 150 zemalja i više od 40 međunarodnih organizacija, uključujući 20 agencija, fondova i programa Ujedinjenih nacija, prenosi Nova ekonomija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!