Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoInstitut za pojas i put: Ziđin ušao u vlasništvo kako bi doprineo...

Institut za pojas i put: Ziđin ušao u vlasništvo kako bi doprineo napretku Srbije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Odluka kineske kompanije Ziđin Koper da uđe u vlasničku strukturu Instituta za pojas i put proizilazi iz želje da se kompanija „integriše u društvene i ekonomske tokove“ i na taj način u budućnosti „doprinese ne samo lokalnoj zajednici, već i celokupnom napretku Srbije“, navodi se u pisanom odgovoru Instituta za pojas i put.

Ziđin Koper (Zijin Copper) postao je pre nekoliko dana vlasnik pet odsto vlasništva državnog Instituta za pojas i put, o čemu je Nova ekonomija već pisala.

Supported by

„Saradnja Instituta za pojas i put sa kineskom kompanijom Ziđin Koper Srbija, predstavlja iskorišćenje samo jedne od brojnih mogućnosti koje pruža Inicijativa ‘Pojas i put’. Ova sveobuhvatna inicijativa ima za cilj da podstakne saradnju i razvoj među zemljama i regionima širom sveta“, dodaje se u odgovoru Insituta.

Navodi se i da je Institut za pojas i put osnovan projektom Ujedinjenih nacija i da je u „potpunosti posvećen ostvarivanju ciljeva održivog razvoja definisanih u Agendi 2030“.

„Institut ne samo da podržava ove ciljeve, već utiče i na sve svoje partnere, uključujući akcionare i osnivače, da posluju odgovorno i preuzmu aktivnu ulogu u ispunjenju ciljeva održivog razvoja“, piše u odgovoru.

U odgovoru se navodi i da su mnoge zemlje i njihove organizacije postale članice različitih asocijacija Inicijatie pojas i put.

Jedan od takvih primera je Univerzitet Florida Tech – STEM University, koji je postao član „Saveza za inovacije u vazduhoplovstvu „Pojas i put“ (BRAIA).

Dodaje se i da Incijativa pojas i put danas broji preko 150 zemalja i više od 40 međunarodnih organizacija, uključujući 20 agencija, fondova i programa Ujedinjenih nacija, prenosi Nova ekonomija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!