Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoGreenland Resources unapređuje projekat molibdena

Greenland Resources unapređuje projekat molibdena

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Grenlandski zakon o rudarstvu ,koji je stupio na snagu 1. januara 2024. godine, kompanija Greenland Resources Inc. ocenjuje kao pozitivan jer obezbeđuje brži put ka izdavanju dozvola za eksploataciju. Konkretno, zakon je ublažio zahteve u vezi sa procenom uticaja na životnu sredinu (EIA) i procenom društvenog uticaja (SIA), omogućavajući im da budu ispunjeni nakon davanja dozvole za eksploataciju.

Greenland Resources Inc. ističe svoju usklađenost sa zahtevima Zakona o rudarstvu. Kompanija naglašava potencijalne prednosti novog zakona, posebno u ubrzavanju finansiranja kapitalnih troškova, izdavanja dozvola i razvoja projekta.

Izvršni direktor, dr Ruben Šifman, ističe značaj bržeg izdavanja dozvola. On takođe primećuje razvoj rudarskog sektora Grenlanda, uključujući i priznanje kompanije kao Grenlandskog istraživača i programera godine tokom PDAC-a.

Supported by

Pored toga, u saopštenju se daje ukazuje na focus kompanije Greenland Resources Inc. na razvoj projekta molibdena Malmbjerg na Grenlandu i njegovog usklađivanja sa inicijativama EU kao što je Evropska alijansa za sirovine. U njemu se govori o značaju molibdena u čeliku i hemikalijama, posebno u kontekstu tranzicije zelene energije.

Sve u svemu, saopštenje pruža sveobuhvatne informacije o aktivnostima kompanije Greenland Resources Inc., njenom angažovanju u regulatornim okvirima i njenom strateškom pozicioniranju na tržištu molibdena.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!