Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEvropa u trci za sirovinama koje se koriste u EV baterijama

Evropa u trci za sirovinama koje se koriste u EV baterijama

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropski proizvođači automobila obezbedili su manje od šestine ključnih sirovina koje će im trebati za proizvodnju baterija za električna vozila do 2030. godine.

Proizvođači automobila su obezbedili ugovore za 16% litijuma, kobalta i nikla koji su potrebni za postizanje svojih ciljeva prodaje električnih automobila do 2030. Godine.

Dva najveća svetska proizvođača električnih automobila, Tesla u SAD i kineski BID, bili su znatno ispred mnogih evropskih rivala u obezbeđivanju pristupa ključnim sirovinama.

Supported by

Baterije koje se koriste u uređajima u rasponu od mobilnih telefona do automobila napravljene su od precizno kontrolisanih kombinacija metala. Postoji globalna trka u pronalaženju dovoljno litijuma, najlakšeg metala, ali kobalt i nikl su takođe važni u mnogim baterijama.

Analiza je sugerisala da su proizvođači automobila objavili sporazume koji bi pokrivali samo 14% litijuma, 17% nikla i 10% kobalta koji su potrebni za postizanje svojih ciljeva za 2030. EU i Velika Britanija će zabraniti prodaju novih automobila na fosilna goriva u 2035.

Julia Poliscanova, viši direktor za vozila i mobilnost u T&E, rekla je: „Postoji jasna nepovezanost između ciljeva EV proizvođača i njihovih kritičnih mineralnih strategija. Tesla i BID su daleko ispred većine evropskih igrača, koji se tek sada budi pred izazovom obezbeđivanja metala za baterije.

T&E je rekao da su Mercedes-Benz, BMV i Hiundai/Kia proizvođači automobila sa velikim evropskim operacijama koji su najviše zaostajali za rivalima. Ford, Folksvagen i Stelantis su otkrili planove za snabdevanje mineralima baterija koji su konkurenti Tesli i BID-u.

Neki od proizvođača automobila možda imaju tajne ugovore sa rudarskim ili rafinerskim kompanijama za snabdevanje dovoljno minerala, dok neki traže načine da smanje ili eliminišu upotrebu skupog kobalta i nikla. Ipak, obim nedovoljnog snabdevanja detaljno opisan u javno objavljenim ugovorima sugeriše da će proizvođači automobila morati da se bore da pogode svoje električne mete.

Caspar Ravles, direktor podataka Benchmark-a, rekao je: „Srednjoročno, pa čak i dugoročno, litijum će verovatno biti ograničavajući faktor stope koju industrija baterija može da poveća.

Velikim rudarskim projektima je obično bilo potrebno najmanje pet godina da počnu proizvodnju materijala u velikom obimu, i čak sedam godina ako je bilo potrebno prikupljanje sredstava, rekao je Rouls. To bi značilo da bi u narednih godinu-dve trebalo doneti odluke o ulaganju da bi se povećala ponuda do 2030. godine.

Poliscanova je rekla da bi strategije lanca snabdevanja „stvorile ili prekinule tranziciju električnih vozila u Evropi, a neke kompanije učinile zastarelim“. Međutim, dodala je da su evropski proizvođači bili ispred rivala iz Kine i SAD u „čišćenju lanaca snabdevanja“. Ranije je utvrđeno da su neki dobavljači minerala koristili dečiji rad, iskorišćavali slabo plaćene radnike ili koristili metode koje su štetne po životnu sredinu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!