Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Lithium prodaje  imovinu u Zapadnoj Australiji

European Lithium prodaje  imovinu u Zapadnoj Australiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European Lithium Ltd pristao je da proda imovinu u Zapadnoj Australiji, jer želi da se fokusira na rastuću evropsku industriju metala za baterije.

EUR takođe zadržava posedovanje nad svim izvađenim mineralima zahvaljujući 1% neto naknade za topionicu.

Supported by

Predsedavajući Evropskog litijuma Toni Sejdž rekao je: „Prodaja našeg neosnovnog australijskog poseda u skladu je sa našom strategijom da usmerimo pažnju na obezbeđivanje baterija za tranziciju zelene energije u Evropi”.

Izgradnja evropske litijumske elektrane

Evropska litijumska prodaja poseda u Zapadnoj Australiji daje prostor kompaniji da se fokusira na svoje poduhvate u oblasti baterija.

Istraživač projekta unapređuje svoj Volfsberg projekat u Austriji, gde radi na tome da bude prvi i najveći lokalni dobavljač litijuma u ​​evropskom integrisanom lancu snabdevanja baterijama.

Litijum je esencijalna sirovina industrije metala baterija — roba je ključna komponenta litijum-jonskih baterija koje napajaju električna vozila visokih performansi i druga rešenja za zelenu energiju.

Prema Evropskoj agenciji za životnu sredinu, broj električnih vozila u Evropi raste svake godine, čineći nešto manje od četvrtine svih novih registrovanih automobila u 2022.

Evropa ulaže u izgradnju lokalnog lanca snabdevanja koji zadovoljava njene proizvodne potrebe, učvršćujući poziciju kontinenta kao lidera na globalnom tržištu električnih vozila.

Volfsberg

Volfsberg je temelj evropske litijumske vizije i spreman je da igra ključnu ulogu u lokalnoj energetskoj revoluciji.

Projekat —12,88 miliona tona izmerenih, naznačenih i pretpostavljenih resursa , poseduje rudarsku dozvolu i dokazano je da je ekonomski održiv. U martovskoj studiji izvodljivosti je procenjena sadašnju neto vrednost od 1,5 milijardi američkih dolara, nakon oporezivanja.

Naravno, Volfsberg nije jedina imovina EUR-a u Austriji. Zalihe litijuma su privukle tri nova istraživačka projekta u rudarskom okrugu Štajerske.

Licence za istraživanje pokrivaju 114,6 kvadratnih kilometara na imovini Bretstein-Lachtal, Klementkogel i Vildbachgraben, dajući EUR dovoljno prostora za kretanje dok prati rezultate, poput 3,98% litijum oksida.

Novi projekti su samo nekoliko koraka od vodećeg kampa Volfsberg, a EUR planira da započne radove na projektu Bretstein-Lachtal sa angažovanjem zainteresovanih strana, mapiranjem i definisanjem cilja bušenja.

Globalna perspektiva

Pored svojih austrijskih projekata, Evropski litijum je zainteresovan za istraživanje i razvoj van granica.

U februaru ove godine, kompanija je objavila da je ponovo pregovarala o uslovima za kupovinu kompanije sa sedištem u Ukrajini, koja aplicira za 20-godišnje posebne dozvole za vađenje i proizvodnju litijuma na projektima Ševčenkovske i Dobra u Ukrajini.

U Zapadnoj Australiji, kompanija ima 50% udela u John Valli Resources Pti Ltd.

Iako Volfsberg ostaje prioritet, EUR je posvećen razmatranju novih projektnih mogućnosti koje podržavaju njegovu širu strategiju rasta.

.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!