Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Energy Metals počinje istraživanje pegmatita

European Energy Metals počinje istraživanje pegmatita

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European Energy Metals objavila je početak Programa istraživanja prve faze 2023. na svom finskom projektu pegmatita litijum-cezijum-tantal („LCT“) i element retke zemlje („REE“), koji se sastoji od pet koncesija za istraživanje koje pokrivaju 2.300 kvadratnih kilometara u centralnoj i južnoj Finskoj.

Faza I će se sastojati od mapiranja i uzorkovanja dokumentovanih pojava pegmatita tokom finskog pegmatitnog projekta. Deo programa će biti i istraživanje novih pojava. Resourceful Geoscience Solutions Inc., kanadska konsultantska firma sa iskustvom u zemlji, će preduzeti program, uz pomoć finske kompanije GeoPool OY.

„Veoma smo zadovoljni što smo započeli istraživanje 2023. godine, sa Fazom I fokusiranom na procenu finskog Pegmatitnog projekta kako bismo istakli oblasti visokog prioriteta za naknadno izdavanje dozvola za Fazu II bušenja“, izjavio je izvršni direktor European Energy Metals, Jeremy Poirier. „Cilj European Energy-ja ostaje bušenje u prvoj polovini 2024. dok nastavljamo da radimo na razvoju portfelja finskog pegmatitnog projekta u jedan od glavnih evropskih izvora litijuma i REE, kritičnih metala za zelenu budućnost“, nastavio je on.

Supported by

Istraživačke ekipe planiraju da rade od severa ka jugu, počevši od koncesije Nabbia, preko Lappajarvija na istoku i zapadu, do Katalije i konačno na koncesiji Kovelo. Uzorci će biti poslati u geohemijsku pripremnu laboratoriju ALS Minerals u Sodankila, u Finskoj. Uzorci će biti analizirani postupkom ME-MS89L, korišćenjem fuzije natrijum peroksida i ALS-ove Super Trace ICP-MS metodologije.

U skladu sa ugovorom o zaradama sa Capella Minerals Ltd., European Energy ima pravo da zarade 80% udela u finskom Pegmatit projektu izdavanjem 1.750.000 akcija, plaćanjem Cdn$500.000 i trošenjem Cdn$2.500.000 u fazi eksploatacije 4 godine u periodu zarade. Detaljna procena istorijskih i vladinih istraživačkih podataka koju je prikupio Finski geološki zavod („GTK“) identifikovala je niz permisivnih traktata za LCT pegmatite. Koncesije koje obuhvataju finski projekat pegmatita identifikovane su kao rezultat ovog istraživanja pegmatita.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!