Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Energy Metals objavljuje listing na Frankfurtskoj berzi i korporativno ažuriranje

European Energy Metals objavljuje listing na Frankfurtskoj berzi i korporativno ažuriranje

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

European Energy Metals Corp. objavila je da su njene obične akcije počele da trguju na Frankfurtskoj berzi („FSE“) pod simbolom „V28“. Kompanija takođe sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje svoje nove veb stranice na adresi www.europeanenergymetals.com koja sadrži interaktivni pregled njenih projekata, uključujući pet litijumskih projekata u Finskoj, pored nove korporativne prezentacije.

„Uvrštavanje na Frankfurtsku berzu predstavlja važan korak ka poboljšanju likvidnosti pored proširenja izloženosti kompanije ovom velikom tržištu fokusiranom na rudarstvo“, prokomentarisao je Jeremy Poirier, izvršni direktor European Energy Metals. „Ovo je još relevantnije s obzirom na fokus kompanije u Evropi, sa pet litijumskih projekata u Finskoj, pored kontinuiranog pozitivnog napretka mnogih evropskih zemalja u izgradnji snabdevanja litijumom i dalje proizvodnje, prečišćavanja i na kraju proizvodnje baterija. Takođe napredujemo ka američkom listingu na OTC tržištima, što će unaprediti izloženost i likvidnost kompanije, i radujemo se pružanju ažuriranja kada se završi.”

Supported by

Očekuje se da će listiranje akcija Kompanije na FSE pored berze u Torontu („TSKSV“) povećati izloženost Kompanije na evropskom tržištu, koje ima bazu investitora koja je tradicionalno aktivna u mlađem rudarskom sektoru. Kompanija smatra da će izlazak na FSE povećati likvidnost njenih akcija i podržati razvoj aktivne i angažovane evropske baze investitora. Kompanija takođe aktivno traži listing za investitore sa sedištem u SAD preko OTC tržišta, što čeka na pregled dostavljenog obrasca 211 od strane Regulatornog autoriteta za finansijsku industriju („FINRA“).

 

O Frankfurtskoj berzi

 

Frankfurtska berza (FSE) je jedan od najvećih svetskih centara za međunarodno trgovanje hartijama od vrednosti. FSE, kojom upravlja Deutsche Boerse AG, najveća je od sedam nemačkih berzi i odgovorna je za otprilike 90 odsto svih hartija od vrednosti kojima se trguje u Nemačkoj. FSE olakšava napredne elektronske sisteme trgovanja, poravnanja i informacione sisteme i omogućava prekograničnu trgovinu za međunarodne investitore.

 

O European Energy Metals Corp.

 

European Energy Metals Corp. je mlađa rudarska kompanija fokusirana na elektrifikaciju i globalni proces dekarbonizacije kroz istraživanje i razvoj svog portfelja od pet projekata sa litijumom i elementima retkih zemalja u Finskoj koji pokrivaju preko 2.300 kvadratnih kilometara.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...
error: Content is protected !!