Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEurobatteri Minerals utire put evropskoj proizvodnji volframa

Eurobatteri Minerals utire put evropskoj proizvodnji volframa

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Eurobatteri Minerals AB, listirana na nordijskom tržištu rasta (BAT) i Borse Stuttgart (EBM), sklopile su neobavezujuće pismo namere (LOI) za kupovinu većinskog udela u španskoj kompaniji Tungsten San Juan SL (TSJ).

Eurobatteri Minerals namerava da uloži 2,5 miliona evra u TSJ, kupovinom 51% vlasničkog udela. Investicija će prvenstveno finansirati projektovanje i izgradnju postrojenja za preradu i obezbediti obrtna sredstva za početak proizvodnje.

TSJ ima za cilj da počne da isporučuje volframov materijal u Evropu do 2025. godine, uz dogovor o otkupu sa Volfram Bergbau und Hutten AG, proizvođačem volframa u okviru Sandvik grupe.

Supported by

Volfram je kritična sirovina koja se koristi u raznim industrijama kao što su elektronika, vazduhoplovstvo i odbrana.

Generalni direktor kompanije Eurobatteri Minerals Roberto Garsija Martinez naglašava strateški značaj investicije, ističući kritičnost volframa i njegovu ulogu u poboljšanju čelika za odbrambenu primenu.

TSJ je fokusiran na razvoj nalazišta San Huan volfram u Ourenseu, Španija, sa rezervama i licencama za početak proizvodnje. Početna proizvodnja je planirana za 2025. godinu, sa potencijalnim proširenjima i dodatnim rezervama koje će značajno povećati proizvodni kapacitet.

Investicija ima za cilj da omogući pozitivne tokove gotovine u roku od 12 meseci od završetka prve tranše, uz dividende i reinvestiranje kako bi se maksimizirala vrednost za akcionare.

Misija Eurobatteri Minerals-a je da promoviše odgovorno rudarstvo u Evropi kako bi se podržala samodovoljnost kontinenta mineralima za baterije.

LOI dodeljuje Eurobatteri Minerals-u ekskluzivna prava na devedeset dana za finalizaciju ulaganja većinskog udela u TSJ.

Eurobatteri Minerals je fokusiran na projekte nikl-kobalt-bakar u Evropi za snabdevanje kritičnim sirovinama za proizvodnju baterija i doprinos čistijoj energetskoj budućnosti.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!