Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining dobija podršku vlade za projekat Rovina Valley u Rumuniji

Euro Sun Mining dobija podršku vlade za projekat Rovina Valley u Rumuniji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Euro Sun Mining Inc saopštila je da je imala uspešne sastanke sa više ministarstava rumunske vlade u vezi sa svojim projektom zlata i bakra u dolini Rovina.

Rumunska podružnica u potpunom vlasništvu kanadske kompanije, SAMAKS Romania SRL, vodila je razgovore sa rumunskim Ministarstvom ekonomije u decembru 2023. i rumunskim Ministarstvom životne sredine, voda i šuma u ​​januaru 2024. godine.

Projekat zlata i bakra u dolini Rovina je predstavljen kao drugo najveće nalazište zlata u Evropi.

Supported by

Izvršni direktor Euro Sun-a Grant Sboros i generalni direktor SAMAKS-a Sorin Halga učestvovali su na sastancima održanim u Bukureštu koji su bili fokusirani na podnošenje zahteva za dozvole za Euro Sun i njegov potencijalni ekonomski uticaj na rumunski region Hunedoara.

Na sastanku Ministarstva ekonomije, diskusije su se vodile oko sprovođenja izmena koje je Evropska komisija nedavno usvojila u Zakonu o kritičnim sirovinama, a koje su inicirane od strane Rumunije.

Dalje diskusije, uključujući sastanak sa premijerom Rumunije, predložene su nakon sastanka koji je ministarstvo zatražilo.

„Naši razgovori su istakli značaj uloge koju će naš projekat doline Rovina igrati u ekonomskoj budućnosti Rumunije, u skladu sa zahtevima postavljenim u Zakonu o kritičnim sirovinama Evropske komisije. Priznanje naše sposobnosti da podržimo dugoročne ekonomske aspiracije Rumunije, istovremeno pružajući mogućnost da se obezbede kritični minerali za Evropu”.

Izvor: miningwatch.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!