Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEU pravila o otpadu - upozorenja za potencijalni haos u reciklaži EV...

EU pravila o otpadu – upozorenja za potencijalni haos u reciklaži EV baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Aktivnosti reciklaže litijumskih EV baterija u Evropi rizikuju da se zaustave u roku od nekoliko meseci, utičući na poverenje investitora u sektor ako nova pravila o klasifikaciji otpada stupe na snagu.

Predloženi propisi EU koji označavaju crnu masu litijuma kao opasan otpad — koji bi mogao da ograniči skladištenje pre obrade na samo šest meseci — mogli bi da stupe na snagu do leta.

Međutim, insajderi iz industrije upozoravaju da bi ovaj potez, zajedno sa postojećim uskim grlima koji ometaju isporuke korišćenih litijumskih baterija za preradu između država članica EU, mogao biti udar za novi evropski sektor reciklaže – lišavajući proizvođače baterija domaćim zalihama sirovina.

Supported by

Upozorenje dolazi samo nekoliko nedelja nakon što su trgovinska udruženja pozvala lidere EU da ukinu „glomazne, dugotrajne i skupe“ procese koji koče reciklažu litijumskih baterija i ometaju konkurenciju.

Julia Poliščanova, direktor kampanje za čist transport Transport & Environment, potvrdila je za Batteries International da Evropska komisija planira da označi crnu masu kao opasnu.

Propisi

Poliščanova je rekla da su se stručnjaci u tom sektoru sastali da razgovaraju o predlozima prošlog novembra i da Zajednički istraživački centar Komisije (JRC) sada sastavlja konačne preporuke.

„Očekujemo da će izveštaj JRC-a izaći u prvom kvartalu ove godine i preporučiti da se crna masa označi kao opasna“, rekla je Poliščanova.

Ako Komisija prihvati preporuku, ima ovlašćenje da odmah izmeni postojeće propise o otpadu.

Službenik za politiku sirovina za transport i životnu sredinu Franziska Grining rekla je za Batteries International da je neometano funkcionisanje transporta otpada između EU ključno za unapređenje industrije reciklaže i na kraju za unapređenje planova cirkularne ekonomije EU.

Klasifikacija opasnog otpada mogla da ometa efikasno sakupljanje baterija, jer će kompanije morati da poštuju strože zahteve u vezi sa deklaracijom i obaveštavanjem.

Digitalni sistemi

Međutim, ona je rekla da bi Komisija mogla razmotriti izuzeća koja bi omogućila da se transport otpadnih litijumskih baterija isporuči u određena postrojenja za preradu.

Gruning je rekao da je Komisija već pregledala propise o pošiljkama otpada i da predlozi uključuju korišćenje digitalnih sistema za praćenje takvog tereta unutar EU.

Evropsko udruženje za reciklažu baterija (EBRA) kaže da je prekid u lancu snabdevanja materijalima neizbežan, „s obzirom na mali broj postojećih postrojenja za reciklažu baterija širom EU i činjenicu da često postoji samo jedno postrojenje ili ponekad nijedno postrojenje u zemlji“ .

EBRA je pozvala da se otpad od proizvodnje baterija klasifikuje prema hemiji baterija.

Kako se pritisci na sektor povećavaju, nemački hemijski gigant BASF i Stena Recicling najavili su novo partnerstvo za reciklažu EV baterija.

“Usko grlo”

Ecobatov potpredsednik globalne prodaje Elliott Ethridge rekao je : „Ako ste na tržištu reciklaže, igrate dugu igru. Tu nema kratkoročnosti.”

O izazovima sa kojima se ovaj sektor suočava u Evropi, Ethridge je upozorio: „Ako ne možete da izvezete materijal, ali takođe nemate kapacitet da ga pravilno oplemenite, stvarate usko grlo sa kojim ćete morati da se nosite i moglo bi zapravo podstaći kompanije da reklasifikuju materijal i da ga ne prijave ispravno.”

Prema studiji koju je prošlog meseca objavio nemački Univerzitet u Minsteru, Kina će postati samodovoljna u ispunjavanju svojih potreba za ključnim materijalima za baterije za EV litijum, kobalt i nikl oko 10 godina pre Evrope i SAD.

Studija kaže da se očekuje da će Kina imati kapacitet da zadovolji svoju domaću potražnju za litijumom od 2059. pa nadalje, ali to neće biti slučaj u Evropi i SAD sve do 2070. godine.

Izvor : Batteries International

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!