Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEpiroc i Smart Exploration sarađuju na istraživanju kritičnih minerala

Epiroc i Smart Exploration sarađuju na istraživanju kritičnih minerala

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Epiroc u partnerstvu sa evropskim konzorcijumom Smart Exploration istražuje  minerale i metale koji su kritični za inovacije u nultom ritmu.

Projektnom istraživačkom centru Smart Explorationa odobreno je 8,5 miliona dolara za finansiranje istraživanja.

„Veoma smo srećni i ponosni što smo dobili priliku da podelimo našu stručnost, a takođe smo u mogućnosti da prihvatimo stručnost koju nude drugi u oblasti istraživanja metala i minerala“, rekao je menadžer globalne tehnologije i metoda Epiroka Anders Person.

Supported by

„Možemo da radimo zajedno na ubrzanju zelene tranzicije obezbeđivanjem metala i minerala neophodnih za ovu promenu.

Smart Ekploration je konzorcijum stručnjaka za geonauke, nanotehnologiju, analitiku podataka, inženjering, dronove i robotska rešenja, kao i tehnologiju bušenja.

Profesor Alireza Malehmir sa Univerziteta Upsala u Švedskoj vodiće projekat u saradnji sa naučnicima sa Univerziteta Lund, Univerziteta u Stokholmu i Univerziteta u Geteborgu.

Nekoliko kompanija iz rudarske i istraživačke industrije pridružiće se Epirocu u učešću, uključujući First Kuantum Minerals, Nordic Iron Ore, Tirens, Eurobatteri Minerals i Amkvo.

Planirano je da projekat traje šest godina i da će početi u januaru 2024.

„Za Švedsku, Evropu i ostatak sveta, važno je da imamo dugoročnu strategiju za snabdevanje metalima potrebnim za trenutnu i buduću potražnju za baterijama, “, rekao je Person.

„U okviru projekta imamo stručnjake koji predstavljaju ceo proces – od istraživanja, do obezbeđivanja, a zatim i razvoja nalazišta metala.

„Akademska zajednica će doprineti svojim oblastima stručnosti, dok će oni od nas koji smo direktno u industriji ponuditi svoje kombinovano znanje.

„Obe strane su neophodne da bismo postigli naše ciljeve. Zajedno ćemo ubrzati tehničku transformaciju.”

Izvor : Australian Mining

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!