Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEclipse Metals napreduje sa projektima na Grenlandu

Eclipse Metals napreduje sa projektima na Grenlandu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Čini se da Eclipse Metals Ltd aktivno unapređuje svoje izglede za eksploataciju kritičnih minerala na Grenlandu, prvenstveno se fokusirajući na projekte Ivigtut i Grønnedal. Kompanija je posvećena njihovom razvoju i dobijanju licence za rudarstvo.

Procena mineralnih resursa (MRE) za ležište retkih zemljanih elemenata (REE) Gronedal pokazuje značajan potencijal, sa 1,18 miliona tona koji ocenjuju 6.859 ppm REE koji sadrže 8.074 tone ukupnih oksida retkih zemalja (TREO) koristeći graničnu vrednost od 2.000 ppm. MRE se proteže od površine do dubine od 9,5 metara, što ukazuje na resurs koji zavređuje značajna ulaganja i razvoj.

Planovi kompanije za program dijamantskog bušenja za testiranje karbonatita, zajedno sa detaljnim geološkim mapiranjem i petrološkim studijama, naglašavaju njenu posvećenost razumevanju kontrole mineralizacije REE. Ovaj pristup je u skladu sa najboljom praksom u istraživanju i razvoju, čiji je cilj maksimiziranje potencijala njihovih sredstava.

Supported by

Pozitivan odgovor i uputstva dobijena od Danskog centra za životnu sredinu i energiju i Grenlandskog instituta za prirodne resurse predstavljaju povoljno regulatorno i naučno okruženje, koje bi moglo olakšati poslovanje kompanije na Grenlandu.

Sve u svemu, čini se da se Eclipse Metals Ltd strateški pozicionira kako bi iskoristio rastuću potražnju za kritičnim mineralima, posebno retkim zemnim elementima, kroz svoje projekte na Grenlandu.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!