Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEBRD ulaže u European Metals Holdings

EBRD ulaže u European Metals Holdings

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) preuzima manjinski udeo u European Metals Holdings Ltd (EMH), kompaniji koja kotira na ASKS i AIM, fokusiranoj na razvoj svog litijum-kalajnog ležišta u Češkoj.

Banka ulaže 6 miliona evra u obične akcije kao deo privatnog plasmana od strane European Metals Holdings.

Supported by

Investiciju Banke će EMH koristiti za napredak svog projekta rudarstva litijuma u Češkoj. Kompanija poseduje 49 odsto nalazišta Činovec, najvećeg nalazišta litijuma u tvrdoj steni u Evropi i jednog od najvećih nerazvijenih resursa kalaja u svetu. Investicijom će se finansirati završetak predrazvojnih radova i studija za pomeranje lokacije ka punoj proizvodnji.

Kada bude završen, projekat će proizvoditi litijum za baterije i nusproizvode poput kalaja i volframa. Litijum je strateška sirovina koja se koristi u proizvodnji baterija i rešenja za skladištenje energije i veoma je tražen od strane proizvođača baterija za električna vozila. Kako svet nastavlja da se kreće ka širem usvajanju električnih vozila, očekuje se da će potražnja značajno porasti u narednoj deceniji. Evropska proizvodna lokacija koja dobro funkcioniše će smanjiti oslanjanje tržišta Evropske unije na međunarodne dobavljače za ovu kritičnu sirovinu i podržaće energetsku bezbednost Evrope.

Projekat ima za cilj postizanje niskog intenziteta ugljenika u poređenju sa drugim izvorima litijuma. Svi objekti i operacije na lokaciji će morati da budu u skladu sa EBRD-ovim zahtevima za rad u skladu sa ekološkom i socijalnom politikom Banke.

EBRD je nastavila ulaganja u Češku 2021. godine, nakon što su češke vlasti odobrile zahtev za pomoć u oporavku od pandemije koronavirusa. Transakcije kapitala i investicije koje podržavaju tranziciju zelene energije su dva prioriteta za ponovno angažovanje Banke u zemlji.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!