Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoBritanske kompanije Altilium i Talga sarađuju na održivom snabdevanju grafitom za EV...

Britanske kompanije Altilium i Talga sarađuju na održivom snabdevanju grafitom za EV baterije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Altilium i Talga, dve vodeće kompanije u Velikoj Britaniji, udružile su snage sa ciljem uspostavljanja održivog domaćeg izvora grafita za industriju baterija za električna vozila u Velikoj Britaniji. Ova saradnja naglašava njihovu zajedničku posvećenost da proizvođačima originalne automobilske opreme (OEM) i proizvođačima baterija obezbede ekološki prihvatljive materijale za baterije.

Grafit igra ključnu ulogu u litijum-jonskim baterijama, čineći do 50% zapremine baterije. Inovativni proces reciklaže kompanije Altilium može da povrati preko 99% grafita iz baterija za EV koje su istekle, omogućavajući da se ovi vredni resursi ponovo uvedu u lanac snabdevanja. U međuvremenu, Talgina tehnologija proizvodnje zelenih anoda značajno smanjuje emisiju CO2 tokom proizvodnje EV.

Partnerstvo između Altilium-a i Talge ima za cilj oporavak grafita iz otpadnih baterija za proizvodnju visokokvalitetnog grafita za baterije za upotrebu u novim anodama.

Supported by

Do nedavno, reciklaža grafita je bila zanemarena. Međutim, sa smanjenim snabdevanjem grafitom i Kinom koja nameće kontrolu izvoza, postizanje samodovoljnosti u proizvodnji grafita je ključno za Veliku Britaniju da bi ispunila zahteve zelenih industrija u nastajanju.

Prognoze Centra za napredni pogon ukazuju da se očekuje da će potražnja u Velikoj Britaniji za grafitom u anodama značajno porasti. Planirana Altilijumova fabrika za reciklažu u Tisajdu imaće kapacitet da povrati 20.000 metričkih tona grafita godišnje do 2030. godine, zadovoljavajući preko 20% potražnje u Velikoj Britaniji.

Altilium već oporavlja kritične metale baterija kao što je litijum, za proizvodnju aktivnih katodnih materijala za direktnu ponovnu upotrebu u lancu snabdevanja baterijama. Uz dodatak reciklaže grafita, kompanija ima za cilj da postigne punu kružnost baterije recikliranjem svih komponenti baterije.

Prema sporazumu, Altilium će snabdevati Talgu grafitom dobijenim od EV baterija u svom Tehnološkom centru za recikliranje baterija. Talga će koristiti svoje metode hemijskog prečišćavanja za proizvodnju grafita visoke čistoće za nove anodne materijale i sprovesti testiranje kako bi osigurala kompatibilnost sa procesima proizvodnje baterija.

Štaviše, Altilium je deo zajedničkog projekta vrednog 30 miliona funti koji vodi Nissan i podržava Centar za napredni pogon. Ova inicijativa uključuje preradu otpada iz Nissan Leaf baterija za obnavljanje grafita, kao i katodnih metala za upotrebu u novim baterijama, što dodatno doprinosi održivosti proizvodnje električnih vozila.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!