Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAya Gold & Silver proširuje svoj program bušenja u Maroku

Aya Gold & Silver proširuje svoj program bušenja u Maroku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kanadska rudarska kompanija Aya Gold & Silver nedavno je objavila odluku da proširi svoj program istraživanja na svojim marokanskim imanjima i nalazištima do 2023. godine, kako je objavilo nekoliko marokanskih medija.
Proširenje uključuje rudnik dijamanata Boumadine, nalazište srebra Zgounder, druga regionalna imanja Zgounder i nedavno kupljeni rudnik bakra i srebra Tirzzit, navodi se u saopštenju kanadske kompanije.
Kako se navodi u belešci, program dijamantskog bušenja u ležištu Boumadin za 2023. je produžen za 40.000 metara sa ciljem proširenja mineralizacije na jug, istraživanja nove zone na severozapadu i završetka bušenja na određenim razmacima kako bi se uspostavio resurs tokom prvi kvartal 2024. U tom cilju, u Boumadineu trenutno radi šest bušaćih postrojenja u okviru programa proširenja, koji sada iznosi ukupno 76.000 metara.
Predsednik i izvršni direktor kompanije, Benoit La Salle, izrazio je zadovoljstvo
„rezultatima istražnih radova u Boumadinu u poslednjih 12 meseci“. „Mi smo više nego udvostručili naš program istražnog bušenja za ovaj projekat u 2023. na 76.000 metara.
La Sal je takođe nagovestio da će nastaviti da produžavaju dužinu terena, koja sada iznosi 3,8 kilometara. „Ovo nudi ogroman potencijal i zahteva dodatno bušenje kako bi se osiguralo da se tonaža doda i vrednost maksimizira za sve zainteresovane strane.
U okviru programa dijamantskog bušenja u rudnicima Zgounder, dodato je još 7.300 metara, a novi cilj će takođe biti istražen u oblasti Turčkal, gde je primećeno srebro.
„Takođe smo zadovoljni našim početnim radom u Zgounderu, gde ostajemo fokusirani na pronalaženje dodatnih resursa, uključujući mogućnost satelitskih depozita u neposrednoj blizini rudnika“, dodao je La Salle.
Prošireni program bušenja u Zgounderu trenutno uključuje jednu površinsku i dve podzemne platforme, čime je ukupno 29.000 metara, saopštila je kompanija, uz napomenu da planira puštanje u rad još dve podzemne platforme u narednim
nedeljama.
Što se tiče novostečenog rudnika Tirzit, Aya Gold & Silver naglašava svoju posvećenost nalazištu i njegovom širenju. Kompanija planira kampanje mapiranja i hiperspektralno istraživanje visoke rezolucije kako bi analizirala potencijal ove nove nekretnine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!