Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAya Gold & Silver proširuje svoj program bušenja u Maroku

Aya Gold & Silver proširuje svoj program bušenja u Maroku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kanadska rudarska kompanija Aya Gold & Silver nedavno je objavila odluku da proširi svoj program istraživanja na svojim marokanskim imanjima i nalazištima do 2023. godine, kako je objavilo nekoliko marokanskih medija.
Proširenje uključuje rudnik dijamanata Boumadine, nalazište srebra Zgounder, druga regionalna imanja Zgounder i nedavno kupljeni rudnik bakra i srebra Tirzzit, navodi se u saopštenju kanadske kompanije.
Kako se navodi u belešci, program dijamantskog bušenja u ležištu Boumadin za 2023. je produžen za 40.000 metara sa ciljem proširenja mineralizacije na jug, istraživanja nove zone na severozapadu i završetka bušenja na određenim razmacima kako bi se uspostavio resurs tokom prvi kvartal 2024. U tom cilju, u Boumadineu trenutno radi šest bušaćih postrojenja u okviru programa proširenja, koji sada iznosi ukupno 76.000 metara.
Predsednik i izvršni direktor kompanije, Benoit La Salle, izrazio je zadovoljstvo
„rezultatima istražnih radova u Boumadinu u poslednjih 12 meseci“. „Mi smo više nego udvostručili naš program istražnog bušenja za ovaj projekat u 2023. na 76.000 metara.
La Sal je takođe nagovestio da će nastaviti da produžavaju dužinu terena, koja sada iznosi 3,8 kilometara. „Ovo nudi ogroman potencijal i zahteva dodatno bušenje kako bi se osiguralo da se tonaža doda i vrednost maksimizira za sve zainteresovane strane.
U okviru programa dijamantskog bušenja u rudnicima Zgounder, dodato je još 7.300 metara, a novi cilj će takođe biti istražen u oblasti Turčkal, gde je primećeno srebro.
„Takođe smo zadovoljni našim početnim radom u Zgounderu, gde ostajemo fokusirani na pronalaženje dodatnih resursa, uključujući mogućnost satelitskih depozita u neposrednoj blizini rudnika“, dodao je La Salle.
Prošireni program bušenja u Zgounderu trenutno uključuje jednu površinsku i dve podzemne platforme, čime je ukupno 29.000 metara, saopštila je kompanija, uz napomenu da planira puštanje u rad još dve podzemne platforme u narednim
nedeljama.
Što se tiče novostečenog rudnika Tirzit, Aya Gold & Silver naglašava svoju posvećenost nalazištu i njegovom širenju. Kompanija planira kampanje mapiranja i hiperspektralno istraživanje visoke rezolucije kako bi analizirala potencijal ove nove nekretnine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!