Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAscend Elements za snabdevanje održivog katodnog prekursora(pCAM) napravljenog od recikliranih materijala za...

Ascend Elements za snabdevanje održivog katodnog prekursora(pCAM) napravljenog od recikliranih materijala za baterije najvećem kupcu u SAD

Supported byspot_img
Supported byspot_img

U ugovoru vrednom do 5 milijardi dolara, Ascend Elements će isporučivati održivi katodni prekursor (pCAM) američkom proizvođaču, počevši od četvrtog kvartala 2024.

Koristeći inovativni proces recikliranja baterija i patentiranu tehnologiju katodnog inženjeringa, Ascend Elements će uskoro postati glavni domaći dobavljač održivih, projektovanih materijala za baterije, posebno sa visokim sadržajem nikla, NMC katodnog prekursora (pCAM) za brzorastuću litijumsku tehnologiju industrija jonskih baterija u Severnoj Americi.

Ascend Elements je nedavno potpisao višegodišnji ugovor o isporuci održivog pCAM-a u vrednosti od oko milijardu dolara za upotrebu u procesu proizvodnje baterija velike američke kompanije, počevši od četvrtog kvartala 2024. Prema uslovima sporazuma, kupac ima opciju da proširi ugovor na veću količinu u vrednosti do 5 milijardi dolara.

Supported by

Dogovor signalizira promenu u svetskim lancima snabdevanja materijalom za baterije dok Ascend Elements gradi jedan od prvih komercijalnih NMC pCAM proizvodnih pogona u Severnoj Americi u jugozapadnom Kentakiju.

„Skoro 100% svetskog pCAM-a se proizvodi u Aziji“, rekao je Majk O’Kronli, izvršni direktor kompanije Ascend Elements. „Nema razloga da ne možemo da proizvodimo kritične materijale za baterije poput ovog u Sjedinjenim Državama. U stvari, morale da proizvodimo sopstvene materijale za baterije da bismo obezbedili lanac snabdevanja u Severnoj Americi, i time smanjili emisije ugljenika i obezbedili našu energetsku nezavisnost.

Postrojenje Ascend Elements u Hopkinsvilu, u Kentakiju, bićejedinstveno održivo postrojenje za proizvodnju katoda sa kapacitetom za proizvodnju NMC pCAM za do 750.000 električnih vozila godišnje. U oktobru 2022. godine, Ministarstvo energetike SAD dodelilo je dva odgovarajućagranta u ukupnom iznosu od 480 miliona dolara AscendElements-u kako bi pomogla u ubrzanju izgradnje objekta u jugozapadnom Kentakiju. Sve u svemu, kompanija planira da uloži više od milijardu dolara u objekat.

Ascend Elements koristi patentirani proces poznat kao Hidro-to-Cathode što predstavlja direktnu sintezu prekursora za proizvodnju NMC pCAM-a i katodnog aktivnog materijala (CAM) koji se dobija iz korišćenih litijum-jonskih baterija i otpada od gigafabričkog proizvodnog otpada. Proces zatvorene petlje eliminiše nekoliko posrednih koraka u tradicionalnom procesu proizvodnje katode i pruža značajne ekonomske prednosti i prednosti smanjenja ugljenika. Nekoliko recenziranih studija pokazalo je da reciklirani materijali baterija kompanije Ascend Elements imaju performanse kao i slični materijali napravljeni od devičanskih (ili ekstrahovanih) izvora dok smanjuju emisije ugljenika povezane sa rudarstvom.

Sa sedištem u Westboroughu, u Masačusetsu, Ascend Elementsje vodeći dobavljač održivih rešenja za baterije sa zatvorenom petljom. Od reciklaže EV baterija do komercijalne proizvodnje litijum-jonskih baterija pCAM i CAM, Ascend Elements pravi revoluciju u proizvodnji održivih materijala za litijum-jonske baterije.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!