Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAscend Elements za snabdevanje održivog katodnog prekursora(pCAM) napravljenog od recikliranih materijala za...

Ascend Elements za snabdevanje održivog katodnog prekursora(pCAM) napravljenog od recikliranih materijala za baterije najvećem kupcu u SAD

Supported byspot_img
Supported byspot_img

U ugovoru vrednom do 5 milijardi dolara, Ascend Elements će isporučivati održivi katodni prekursor (pCAM) američkom proizvođaču, počevši od četvrtog kvartala 2024.

Koristeći inovativni proces recikliranja baterija i patentiranu tehnologiju katodnog inženjeringa, Ascend Elements će uskoro postati glavni domaći dobavljač održivih, projektovanih materijala za baterije, posebno sa visokim sadržajem nikla, NMC katodnog prekursora (pCAM) za brzorastuću litijumsku tehnologiju industrija jonskih baterija u Severnoj Americi.

Ascend Elements je nedavno potpisao višegodišnji ugovor o isporuci održivog pCAM-a u vrednosti od oko milijardu dolara za upotrebu u procesu proizvodnje baterija velike američke kompanije, počevši od četvrtog kvartala 2024. Prema uslovima sporazuma, kupac ima opciju da proširi ugovor na veću količinu u vrednosti do 5 milijardi dolara.

Supported by

Dogovor signalizira promenu u svetskim lancima snabdevanja materijalom za baterije dok Ascend Elements gradi jedan od prvih komercijalnih NMC pCAM proizvodnih pogona u Severnoj Americi u jugozapadnom Kentakiju.

„Skoro 100% svetskog pCAM-a se proizvodi u Aziji“, rekao je Majk O’Kronli, izvršni direktor kompanije Ascend Elements. „Nema razloga da ne možemo da proizvodimo kritične materijale za baterije poput ovog u Sjedinjenim Državama. U stvari, morale da proizvodimo sopstvene materijale za baterije da bismo obezbedili lanac snabdevanja u Severnoj Americi, i time smanjili emisije ugljenika i obezbedili našu energetsku nezavisnost.

Postrojenje Ascend Elements u Hopkinsvilu, u Kentakiju, bićejedinstveno održivo postrojenje za proizvodnju katoda sa kapacitetom za proizvodnju NMC pCAM za do 750.000 električnih vozila godišnje. U oktobru 2022. godine, Ministarstvo energetike SAD dodelilo je dva odgovarajućagranta u ukupnom iznosu od 480 miliona dolara AscendElements-u kako bi pomogla u ubrzanju izgradnje objekta u jugozapadnom Kentakiju. Sve u svemu, kompanija planira da uloži više od milijardu dolara u objekat.

Ascend Elements koristi patentirani proces poznat kao Hidro-to-Cathode što predstavlja direktnu sintezu prekursora za proizvodnju NMC pCAM-a i katodnog aktivnog materijala (CAM) koji se dobija iz korišćenih litijum-jonskih baterija i otpada od gigafabričkog proizvodnog otpada. Proces zatvorene petlje eliminiše nekoliko posrednih koraka u tradicionalnom procesu proizvodnje katode i pruža značajne ekonomske prednosti i prednosti smanjenja ugljenika. Nekoliko recenziranih studija pokazalo je da reciklirani materijali baterija kompanije Ascend Elements imaju performanse kao i slični materijali napravljeni od devičanskih (ili ekstrahovanih) izvora dok smanjuju emisije ugljenika povezane sa rudarstvom.

Sa sedištem u Westboroughu, u Masačusetsu, Ascend Elementsje vodeći dobavljač održivih rešenja za baterije sa zatvorenom petljom. Od reciklaže EV baterija do komercijalne proizvodnje litijum-jonskih baterija pCAM i CAM, Ascend Elements pravi revoluciju u proizvodnji održivih materijala za litijum-jonske baterije.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!