Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAM Resources proširuje zemljišne posede u austrijskom pegmatitnom pojasu

AM Resources proširuje zemljišne posede u austrijskom pegmatitnom pojasu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

AM Resources je ojačao svoj portfelj kupovinom ogromnog paketa zemljišta od 1.500 km² u Austriji, fokusirajući se na renomirani austrijski pegmatitni pojas.

Poznat po svom geološkom bogatstvu i bogatim mineralnim rezervoarima, region predstavlja perspektivu za istraživanje i razvoj resursa.

Izvršni direktor AM Resources, David Grondin, izrazio je entuzijazam u vezi sa strateškom akvizicijom, rekavši: „Iskoristili smo ovu jedinstvenu priliku i veoma smo uzbuđeni zbog tako velikog potencijala koji ova imovina ima“.

Supported by

Grondin je istakao temeljan pristup kompanije, ističući prethodne uspešne istraživačke poduhvate koji su potvrdili prisustvo spodumena na stečenim imanjima. Nadovezujući se na ove nalaze, AM Resources smatra ovo područje geološki značajnim u okviru austrijskog pegmatitnog pojasa.

Od značajnog interesa je imanje Frederick, koje se može pohvaliti sa 112 identifikovanih pegmatita na površini od 52,25 km². Ova imovina je označena kao prioritet za predstojeće istraživačke inicijative kompanije AM Resources. Imanje Frederick ima pegmatit koji se proteže preko 750 m, što naglašava njegov značaj u okviru austrijskog pegmatitnog pojasa.

Grondin je primetio: „Ovaj novi zemljišni posed predstavlja ključni momenat u planu rasta kompanije i jača njenu poziciju u jednom od najperspektivnijih mineralnih regiona u Evropi.“

Geološka raznovrsnost i ekstenzivni sistemi pegmatita prisutni u okviru stečenog zemljišta nude obećavajuće izglede za otkriće. AM Resources planira da iskoristi obilje i veličinu ovih pegmatitnih formacija u svojoj predstojećoj istraživačkoj kampanji.

Geološkim istraživanjima utvrđeno je prisustvo brojnih pegmatita rasprostranjenih po novostečenoj teritoriji, prvenstveno unutar formacija liskunastog škriljaca i paragnajsa, često prošaranih slojevima staurolita i aluminosilikata. Ovaj geološki pejzaž postavlja teren za potencijalno značajna otkrića minerala, dodatno podstičući istraživačke napore kompanije AM Resources u austrijskom pegmatitnom pojasu.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!