Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAlžir će uložiti milijarde dolara u jedan od najvećih rudnika gvožđa na...

Alžir će uložiti milijarde dolara u jedan od najvećih rudnika gvožđa na svetu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Alžir planira da uloži 7-10 milijardi dolara u projekat razvoja ogromnog rudnika sa ciljanom proizvodnjom od 40 miliona tona gvožđa, objavljeno je u ponedeljak.
Rudnik Gara Djebilet u zapadnoj provinciji Tindouf pušten je u rad sredinom 2022. sa planiranom početnom proizvodnjom od između dva do tri miliona tona godišnje.
Rudnik se prostire na površini od više od 125 miliona kvadratnih metara i ocenjen je kao jedan od najvećih rudnika gvožđa na svetu.
„Postoje planovi vlade da investira između 7 i 10 milijardi dolara u ovaj projekat kako bi se postigao proizvodni cilj“, rečeno je u dnevniku na alžirskom arapskom jeziku Elkhabar, citirajući izvore u Ministarstvu energetike i rudarstva.
Rečeno je da je Ministarstvo postavilo cilj da proizvodi 12 miliona tona gvožđa godišnje iz rudnika 2025. godine i preko 40 miliona tona godišnje 2040. godine.
Alžirski zvaničnici su u aprilu otkrili planove za izgradnju železničke linije od 1.000 km koja bi povezala rudnik sa provincijom Bečar u severozapadnom Alžiru kako bi se postigla ciljana proizvodnja.
Gara Djebilet sadrži oko 3,5 milijardi tona rude gvožđa, od čega je oko 1,7 milijardi tona eksploatativno.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!