Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals pravi zalihe rude uoči otvaranja Vareša

Adriatic Metals pravi zalihe rude uoči otvaranja Vareša

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC saopštio je da će nastaviti da skladišti rudu dok ne završi konačno puštanje u rad pogona za preradu u svom rudniku srebra u Varešu u Bosni i Hercegovini.

Tempo podzemnog razvoja značajno se povećao,  navodi se u saopštenju kompanije,a fazno puštanje u rad fabrike je u toku. Usled kašnjenja sa isporukom i priključenjem struje ,prvi koncentrat se sada očekuje početkom 2024.

Odlaganje će pružiti priliku za povećanje zaliha i poboljšano upravljanje razredima u povećanju kapaciteta na pločici, dodaje Adriatic.

Supported by

Nadogradnja resursa u Varešu je zakazana za ovaj kvartal nakon bušenja u Rupice NorthWest, tekućih metalurških ispitivanja i novih rudarskih studija, navela je kompanija.

Dodatna bušenja su upravo završena na drugim ciljevima u Rupicama West i Semizova Ponikva, oba u okviru otiska Vareša.

Pol Kronin, izvršni direktor Adriatica, rekao je: „Veoma smo zadovoljni što mere koje smo primenili u Rupicama zaista utiču na značajno povećane stope razvoja i skraćeno vreme ciklusa.

„Najvažnije je da sada skladištimo rudu i pripremamo program bušenja strukturalne geologije koji će pomoći u budućem planiranju rudnika.

„Razvoj druge rudarske infrastrukture biće završen u novembru, deonice transportnog puta su već predate opštini, a rekonstrukcija železničke pruge i šina je skoro završena.

„Naša nedavna kampanja istraživanja i definicije bušenja u Rupicama je u julu isporučila ažurirani MRE koji je pokazao povećanje od 93% u tonama indiciranih resursa u poređenju sa Rupice MRE iz 2020.

„Verujemo da će ovaj novi MRE omogućiti značajno produženje životnog veka rudnika Vareš na više od dvadeset godina“, rekao je Kronin.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!