Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals pravi zalihe rude uoči otvaranja Vareša

Adriatic Metals pravi zalihe rude uoči otvaranja Vareša

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC saopštio je da će nastaviti da skladišti rudu dok ne završi konačno puštanje u rad pogona za preradu u svom rudniku srebra u Varešu u Bosni i Hercegovini.

Tempo podzemnog razvoja značajno se povećao,  navodi se u saopštenju kompanije,a fazno puštanje u rad fabrike je u toku. Usled kašnjenja sa isporukom i priključenjem struje ,prvi koncentrat se sada očekuje početkom 2024.

Odlaganje će pružiti priliku za povećanje zaliha i poboljšano upravljanje razredima u povećanju kapaciteta na pločici, dodaje Adriatic.

Supported by

Nadogradnja resursa u Varešu je zakazana za ovaj kvartal nakon bušenja u Rupice NorthWest, tekućih metalurških ispitivanja i novih rudarskih studija, navela je kompanija.

Dodatna bušenja su upravo završena na drugim ciljevima u Rupicama West i Semizova Ponikva, oba u okviru otiska Vareša.

Pol Kronin, izvršni direktor Adriatica, rekao je: „Veoma smo zadovoljni što mere koje smo primenili u Rupicama zaista utiču na značajno povećane stope razvoja i skraćeno vreme ciklusa.

„Najvažnije je da sada skladištimo rudu i pripremamo program bušenja strukturalne geologije koji će pomoći u budućem planiranju rudnika.

„Razvoj druge rudarske infrastrukture biće završen u novembru, deonice transportnog puta su već predate opštini, a rekonstrukcija železničke pruge i šina je skoro završena.

„Naša nedavna kampanja istraživanja i definicije bušenja u Rupicama je u julu isporučila ažurirani MRE koji je pokazao povećanje od 93% u tonama indiciranih resursa u poređenju sa Rupice MRE iz 2020.

„Verujemo da će ovaj novi MRE omogućiti značajno produženje životnog veka rudnika Vareš na više od dvadeset godina“, rekao je Kronin.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!