Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals je na korak do prvog resursa na ležištu Rupice Severozapad

Adriatic Metals je na korak do prvog resursa na ležištu Rupice Severozapad

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC je na korak do izrade svoje prve procene resursa za ležište Rupice Severozapad (RNV) na projektu srebra Vareš u Bosni i Hercegovini. Dobijena je konačna serija testova koji će biti uključeni u predstojeći izveštaj.

Kompanija je, u detaljnoj izjavi, istakla nastavak ranije prijavljenih zona visokog kvaliteta po rezultatima bušenja u donjoj zoni RNV, dok je bušenje u glavnoj zoni ,na sličan način, dalo rezultate koji su u skladu sa ranijim u tom programu .

Dok se investitori s pravom raduju predstojećoj proceni resursa, kompanija je istakla da je u toku istražno bušenje na ležištima Rupice i RNV.

Supported by

Dalja istraživanja će takođe u narednim mesecima imati za cilj da testiraju potencijalne nove regionalne ciljeve u Semizovoj Ponikvi i Droskovcu, pri čemu je poslednji  opisao izvršni direktor Pol Kronin kao „veliki potencijal da bude novi projekat razvoja resursa“.

U međuvremenu, komentarišući rezultate bušenja, Kronin je prokomentarisao: „Konačni testovi su nastavili da proširuju i potvrđuju visok nivo mineralizacije RNV, kao i kontinuitet kvaliteta i prostornu distribuciju metala.

„Zapadni opseg RNV-a je uzbudljivo područje novih razvojnih mogućnosti, a istražno bušenje se odvija nesmetano.

„Na Rupice Zapad je započelo istražno bušenje gde je presek gosana bogatog cinkom blizu površine potvrdio površinski geohemijski i anomalizam prizemne gravitacije. Tek treba da se dobiju rezultati testa i buše se dalje rupe.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Dinamika ponude i potražnje utiče na rast cene bakra

Trenutna cena bakra iznosi 4,3 dolara po funti, dostigavši tako u aprilu najviši nivo u poslednjih 15 meseci. Ovaj porast izaziva zabrinutost zbog smanjene ponude i velike potražnje, što ovom metalu daje status indikatora ukupnog ekonomskog zdravlja. Smanjena proizvodnja kineskih...
error: Content is protected !!