Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals je na korak do prvog resursa na ležištu Rupice Severozapad

Adriatic Metals je na korak do prvog resursa na ležištu Rupice Severozapad

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC je na korak do izrade svoje prve procene resursa za ležište Rupice Severozapad (RNV) na projektu srebra Vareš u Bosni i Hercegovini. Dobijena je konačna serija testova koji će biti uključeni u predstojeći izveštaj.

Kompanija je, u detaljnoj izjavi, istakla nastavak ranije prijavljenih zona visokog kvaliteta po rezultatima bušenja u donjoj zoni RNV, dok je bušenje u glavnoj zoni ,na sličan način, dalo rezultate koji su u skladu sa ranijim u tom programu .

Dok se investitori s pravom raduju predstojećoj proceni resursa, kompanija je istakla da je u toku istražno bušenje na ležištima Rupice i RNV.

Supported by

Dalja istraživanja će takođe u narednim mesecima imati za cilj da testiraju potencijalne nove regionalne ciljeve u Semizovoj Ponikvi i Droskovcu, pri čemu je poslednji  opisao izvršni direktor Pol Kronin kao „veliki potencijal da bude novi projekat razvoja resursa“.

U međuvremenu, komentarišući rezultate bušenja, Kronin je prokomentarisao: „Konačni testovi su nastavili da proširuju i potvrđuju visok nivo mineralizacije RNV, kao i kontinuitet kvaliteta i prostornu distribuciju metala.

„Zapadni opseg RNV-a je uzbudljivo područje novih razvojnih mogućnosti, a istražno bušenje se odvija nesmetano.

„Na Rupice Zapad je započelo istražno bušenje gde je presek gosana bogatog cinkom blizu površine potvrdio površinski geohemijski i anomalizam prizemne gravitacije. Tek treba da se dobiju rezultati testa i buše se dalje rupe.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!