Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoZinnwald je postao drugi najveći litijumski projekat iz tvrdog kamena u EU

Zinnwald je postao drugi najveći litijumski projekat iz tvrdog kamena u EU

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Zinnwald Lithium plc, evropska litijumska kompanija, najavila je objavljivanje ažurirane nezavisne procene mineralnih resursa za svoj litijumski projekat Zinnwald koji se nalazi u Saksoniji, u istočnoj Nemačkoj.

Ažuriranje MRE za 2024. uključuje 26.911 metara novog dijamantskog jezgrenog bušenja kroz 84 bušotine i reinterpretirani i ažurirani geološki model od prethodnog MRE koji je objavljen u septembru 2018.

Pored mineralizacije grejzena visokog kvaliteta, fokus nedavnog bušenja 2022/2023 bila je mineralizacija litijuma čiji je domaćin šira zona izmenjenog albit granita, koja uključuje unutrašnja sočiva od grejzena višeg kvaliteta. Uključivanje ove mineralizovane zone omogućava veću proizvodnju i potencijalnu optimizaciju ukupne ekonomije projekta.

Supported by

Izvršni direktor litijuma Zinnwald , Anton du Plessis, je prokomentarisao: „Oduševljeni smo što možemo da najavimo značajno povećanje naših mineralnih resursa na projektu Zinnwald sa povećanjem sadržanog litijuma od 3,4k u kategorijama izmerenih i indiciranih. Ovo utvrđuje projekat kao drugi najveći EU litijumski projekat iz tvrdog kamena i po veličini resursa i po sadržaju litijuma i jasno ističe njegov obim i strateški značaj.

„Uključivanje mineralizovanog granita u resurs i na kraju plan rudnika omogućiće efikasnije tehnike podzemnog rudarenja u rasutom stanju sa potencijalom da značajno povećaju proizvodnju litijuma u ​​odnosu na ono što je predviđeno u PEA objavljenom 2022.

Izvor: Geo Resources

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!