Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoZavršna inženjerska studija i Deutsche Bank Mandat za Guben Converter

Završna inženjerska studija i Deutsche Bank Mandat za Guben Converter

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rock Tech je dostigao značajnu prekretnicu u pripremi izgradnje svog pretvarača litijum hidroksida u Gubenu u Nemačkoj: objavljena je studija Front-End Loading faze 3, ili FEL3.

Profitabilnost, jedan od ključnih rezultata, procenjena je na NPV nakon oporezivanja (8%) od 1,194 miliona evra, što je povećanje od 43 procenta u poređenju sa prethodnom Studijom o bankama. Konkretno, povećane dugoročne pretpostavke analitičara dovode do kalkulacija veće marže.

Supported by

To će biti poslednja osnovna inženjerska studija i priprema projekat za prelazak u fazu izgradnje uključujući završne pregovore o nabavci i detaljni inženjerski projekat. Studija uključuje detaljne specifikacije za izgradnju, puštanje u rad, puštanje u rad i sam rad, zajedno sa glavnim procenama troškova opreme spremne za kupovinu.

FEL3 rezultira mnogo preciznijom procenom troškova sa varijansom od samo +/-10% (AACE klasa 2) i zasnovan je na postojećim definitivnim ponudama uglavnom evropskih dobavljača i provajdera usluga koji podržavaju procene troškova glavne opreme spremne za kupovinu. Uprkos ovoj poboljšanoj tačnosti, može se jasno primetiti da planiranje kapitalnih izdataka ostaje stabilno i da se povećava samo za 4%, uglavnom zbog inflacije.

Pokrenut je proces konkurentnog tendera, uz pomoć nezavisnog stručnjaka, za imenovanje partnera za inženjering, nabavku i upravljanje izgradnjom (EPCM) za izvođenje projekta. Rock Tech je takođe odabrao Deutsche Bank AG kao veoma iskusnog agenta za plasman, sa dokazanim iskustvom u glavnim finansiranjima iz kapitala, za finansiranje kompanije u vezi sa konverterom.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!