Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoZavršna inženjerska studija i Deutsche Bank Mandat za Guben Converter

Završna inženjerska studija i Deutsche Bank Mandat za Guben Converter

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rock Tech je dostigao značajnu prekretnicu u pripremi izgradnje svog pretvarača litijum hidroksida u Gubenu u Nemačkoj: objavljena je studija Front-End Loading faze 3, ili FEL3.

Profitabilnost, jedan od ključnih rezultata, procenjena je na NPV nakon oporezivanja (8%) od 1,194 miliona evra, što je povećanje od 43 procenta u poređenju sa prethodnom Studijom o bankama. Konkretno, povećane dugoročne pretpostavke analitičara dovode do kalkulacija veće marže.

Supported by

To će biti poslednja osnovna inženjerska studija i priprema projekat za prelazak u fazu izgradnje uključujući završne pregovore o nabavci i detaljni inženjerski projekat. Studija uključuje detaljne specifikacije za izgradnju, puštanje u rad, puštanje u rad i sam rad, zajedno sa glavnim procenama troškova opreme spremne za kupovinu.

FEL3 rezultira mnogo preciznijom procenom troškova sa varijansom od samo +/-10% (AACE klasa 2) i zasnovan je na postojećim definitivnim ponudama uglavnom evropskih dobavljača i provajdera usluga koji podržavaju procene troškova glavne opreme spremne za kupovinu. Uprkos ovoj poboljšanoj tačnosti, može se jasno primetiti da planiranje kapitalnih izdataka ostaje stabilno i da se povećava samo za 4%, uglavnom zbog inflacije.

Pokrenut je proces konkurentnog tendera, uz pomoć nezavisnog stručnjaka, za imenovanje partnera za inženjering, nabavku i upravljanje izgradnjom (EPCM) za izvođenje projekta. Rock Tech je takođe odabrao Deutsche Bank AG kao veoma iskusnog agenta za plasman, sa dokazanim iskustvom u glavnim finansiranjima iz kapitala, za finansiranje kompanije u vezi sa konverterom.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!