Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoZajedničko ulaganje Cubica i Storaltila za prisustvo na italijanskom BESS tržištu

Zajedničko ulaganje Cubica i Storaltila za prisustvo na italijanskom BESS tržištu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Cubico Sustainable Investments je najavio formiranje partnerstva sa Storaltilom, istaknutim italijanskom kompanijom koja se bavi razvojem sistema za skladištenje energije. Novoformirano partnerstvo ima za cilj da razvije projekte Sistema za skladištenje energije baterija („BESS“) od preko 1 GV, čime će se uspostaviti Cubico-ovo prisustvo na brzo rastućem tržištu skladištenja baterija u Italiji.

Zajedničko ulaganje će obuhvatiti četiri projekta u svojoj početnoj fazi. Odluka o formiranju strateškog partnerstva dolazi u ključnom trenutku za italijansko tržište obnovljivih izvora energije, s obzirom na hitnu potrebu za povećanjem kapaciteta za skladištenje električne energije u komunalnim preduzećima u Italiji. Nedavna studija koju je sproveo mrežni operater Terna otkrila je da je zemlji potrebno skoro 71 GVh novih baterija za skladištenje do 2030. godine kako bi ispunila ambiciozni cilj Evropske unije smanjenja emisije gasova staklene bašte za najmanje 55 procenata.

Cubico-ova snažna mreža i stručnost u pokretanju i razvoju projekata u Italiji u kombinaciji sa Storaltil-ovom tehničkom ekspertizom, podacima i iskustvu u lociranju optimalnih lokacija, igraće ključnu ulogu u uspehu zajedničkog preduzeća.

Supported by

Alessandro Asperti, šef za Italiju u Cubico-u, prokomentarisao je: „Ovo strateško partnerstvo sa Storaltil-om predstavlja  značajnu prekretnicu za Cubico jer ulazimo u dinamično i brzo rastuće BESS tržište u Italiji. Naša saradnja ima za cilj da odgovori na kritične izazove u mreži i doprinese realizaciji italijanskih ciljeva čiste energije, usklađujući se sa širim evropskim ciljevima za održivu budućnost.

Portparol Storaltil SRL je dodao: „Oduševljeni smo partnerstvom sa Cubicom, istaknutim globalnim investitorom u obnovljive izvore energije, koristeći našu tehničku i lokalnu ekspertizu kako bismo olakšali njihov ulazak na tržište BESS-a. Prepoznajući značaj skladištenja baterija u Italiji i postizanju ciljeva energetske tranzicije, uvereni smo da će nas naša saradnja sa Cubicom pozicionirati kao ključnog igrača u sektoru.

Izvor : Cubico

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!