Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoVerde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju, već i da postane vodeći proizvođač metalnog magnezijuma u ​​EU.

Strateška lokacija rudnika u blizini Oradee u zapadnoj Rumuniji pruža priliku za ekonomski razvoj regiona, potencijalno otvarajući do 1.000 radnih mesta i podstičući dodatnih 10.000 indirektnih mogućnosti zapošljavanja. Ovaj broj potencijalnih radnih mesta mogao bi značajno da podstakne lokalnu ekonomiju i doprinese industrijskom rastu Rumunije.

Štaviše, inicijativa je usklađena sa širim ciljevima EU za promovisanje održivih i samodovoljnih industrijskih praksi. Recikliranjem aluminijuma i proizvodnjom aluminijumskih legura u zemlji, Verde Magnesium može doprineti smanjenju emisija ugljenika povezanih sa transportom i podržati tranziciju ka kružnoj ekonomiji.

Supported by

Vremenski okvir za početak proizvodnje je od četiri do pet godina, sa procenjenim godišnjim kapacitetom od 90.000 tona, što ukazuje na ambicioznu, ali izvodljivu prirodu projekta. Uz pravilno izvršenje i podršku, Verde Magnesium bi zaista mogao da se pojavi kao ključni igrač na evropskom tržištu magnezijuma, nudeći pouzdanu alternativu uvezenim kineskim proizvodima.

Ovaj poduhvat ne obećava samo ekonomski prosperitet, već i naglašava značaj strateških investicija u obezbeđivanju industrijske otpornosti Evrope i smanjenje zavisnosti od spoljnih izvora za kritične materijale.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!