Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoToho Titanium i JICA ispituju mogućnosti ulaganja u ukrajinsku industriju titanijuma

Toho Titanium i JICA ispituju mogućnosti ulaganja u ukrajinsku industriju titanijuma

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Šef ukrajinskog Fonda državne imovine Vitalij Koval nedavno je posetio Tokio gde se sastao sa predstavnicima Toho Titanium-a i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA). Svrha sastanka je bila da se ispitaju mogućnosti japanskog ulaganja u ukrajinsku industriju titanijuma.

Ukrajina se može pohvaliti značajnim rudnicima teškog mineralnog peska koji služe kao izvori sirovina za industriju titanijuma. Koval je naglasio potrebu za investicijama, stručnošću i tehnološkim napretkom u ukrajinskoj industriji titanijuma.

Iz Toho Titanium-a su izrazili interesovanje za istraživanje u Ukrajini. Ova inicijativa dolazi u vreme kada je Rusija, veliki proizvođač titanijumskog sunđera, doživela pad proizvodnje zbog aktuelnog sukoba sa Ukrajinom.

Supported by

Očekuje se da će vazduhoplovni sektor, koji se u velikoj meri oslanja na legure titanijuma, doživeti značajan rast potražnje u narednim godinama. Ova investicija u ukrajinsku industriju titanijuma bi potencijalno mogla da dovede do razvoja novih lanaca snabdevanja, obezbeđujući stabilan i pouzdan izvor legura titanijuma za proizvođače kao što su Erbas i Boing.

Sve u svemu, saradnja između Toho Titanium-a, JICA-e i Ukrajine obećava podsticanje ekonomskog rasta i otpornosti u globalnoj industriji titanijuma.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!