Supported byspot_img
Supported byspot_img
Region energetikaŠpanija: Pan Global Resources počinje istraživanje u sklopu projekta Eskacena

Španija: Pan Global Resources počinje istraživanje u sklopu projekta Eskacena

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Pan Global Resources Inc. najavio je početak istraživačkih aktivnosti na meti Romana Vest projekta Escacena u Iberijskom piritnom pojasu, u južnoj Španiji.

Romana West je anomalija gravitacije visokog prioriteta na potencijalnom zapadnom nastavku otkrića bakra-kalaj-srebra kompanije Pan Global La Romana. Anomalija gravitacije u Romana West i istorijske eksploatacije rudnika ukazuju na potencijal da se mineralizacija La Romana proširi za dodatnih 800-1.000 metara iznad 1,2 km udarne površine koja je već definisana sa više od 150 rupa izbušenih do danas. Bušenje u La Romani pokazuje da mineralizacija bakra, kalaja i srebra ostaje otvorena prema zapadu u pravcu cilja Romana Vest i otvorena je nadole.

Otkako je prošle nedelje dobila površinski pristup području od 680 hektara zapadno od La Romane, kompanija je ubrzala program istraživanja oko cilja Romana West uključujući detaljna istraživanja gravitacije i indukovane polarizacije (IP), mapiranje i uzorkovanje istorijskih rudarskih radova. Ova istraživanja će pomoći u vođenju planiranog programa bušenja dijamanata. Ovo je prvo istraživanje ove oblasti od kada su dodeljena prava na minerale i otkako je ovo područje poslednji put istraživao Exxon ranih 1980-ih. Većina područja ima tanak pokrivač postmineralnih stena i sedimenata.

Supported by

Program istraživanja u Romana Vest uključuje početno istraživanje gravitacije 100m k 50m, line spaced IP istraživanje od 200m razmaknute linijama i geohemiju uzorka tla. Geofizička istraživanja i geohemija tla će se takođe proširiti na nekoliko drugih velikih neispitanih ciljeva u Eskaceni, uključujući Romana North, Barbacenu i El Pozo.

Započelo je i specifično istraživanje, geohemijsko uzorkovanje i mapiranje istorijskih rudnika u Romana Vest. Inicijalna zapažanja mineralizacije bakra koja je izložena u rudnicima i u izdancima u blizini sugerišu da se trend mineralizacije bakra od 1,2 km u La Romani nastavlja najmanje 250 metara iznad najzapadnije granice bušenja do sada i ostaje otvoren dalje prema zapadu.

Planiran je početni program bušenja rupa od 25 do 30 u Romana Vest sa bušenjem na linijama sever-jug na udaljenosti od 100 metara da bi se pomoglo u ocrtavanju opsega zapadnog udara i testiranju nastavka mineralizacije La Romana blizu površine do 200 m dole. Pripreme lokacije za program bušenja počeće u naredne dve nedelje.

Bušenje na projektu Eskacena se nastavlja sa dve planirane bušotine na meti Canada Honda koje su sada završene i uzorci jezgra poslati na hemijsku analizu. Uređaji za bušenje završavaju završne planirane rupe na ciljevima La Romana i Zarcita i biće mobilisani u Romana Vest za prvu kampanju bušenja. Rezultati na čekanju za približno 20 bušotina biće objavljeni čim budu dostupni.

Pan Global se raduje ažuriranju akcionara kako program istraživanja Romana Vest napreduje u narednim nedeljama.

O projektu Escacena

 

Projekat Eskacena obuhvata veliki, susedni, 5.760 hektara zemljišnog paketa koji 100% kontroliše Pan Global na istoku Iberijskog piritskog pojasa. Escacena se nalazi u blizini operativnih rudnika u Las Cruces i Riotinto i neposredno uz nekadašnje rudnike Aznalcollar i Los Frailes gde je Minera Los Frailes/Grupo Mekico u završnoj fazi izdavanja dozvola, a izgradnja bi trebalo da počne 2023. godine. Projekat Eskacena je domaćin La Romana bakar-kalaj-srebro otkriće i niz drugih potencijalnih ciljeva, uključujući Zarcita, Hornitos, La Jarosa, Romana Deep, Romana North, Romana Vest, Canada Honda, Bravo, Barbacena, El Pozo i San Pablo.

 

O Pan Global Resources-u

 

Pan Global Resources Inc. aktivno se bavi istraživanjem baznih i plemenitih metala u južnoj Španiji i traži mogućnosti od istraživanja do razvoja rudnika. Kompanija je posvećena poslovanju bezbedno i uz poštovanje zajednica i životne sredine u kojoj poslujemo.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Velociti Minerals izveštava o pozitivnim rezultatima istraživanja na bugarskom projektu Zlatuša

Kanadska kompanija Velociti Minerals saopštila je u sredu da planira da započne radove u cilju istraživanja zlata i bakra na posedu Zlatuša u zapadnoj Bugarskoj. Bušenje  je planirano za prvu polovinu 2024. godine , a početna istraživanja su dala...

Rudnik srebra u Varešu: Svetlija budućnost Bosne i Hercegovine?

Strateški metali su ključni za Evropsku uniju jer nastoji da smanji svoju zavisnost od kineskih ili ruskih sirovina. Međutim, vodeći rudarski projekat u Bosni i Hercegovini izaziva bes kod nekih stanovnika. Za nekoliko sedmica, polimetalni podzemni rudnik srebra u Varešu...

Vlada Indonezije planira da prati pošiljke nikla od sledeće godine

Indonezijski ministar rudarstva Arifin Tasrif otkrio je planove za uključivanje isporuka nikla u vladin onlajn sistem, poznat kao SIMBARA. Sistem prati kretanje ruda od rudarenja do kupaca, a vlada se nada da će stvoriti „merljive, uredne i kontrolisane“ isporuke...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!