Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoSavannah Resources prikuplja 8 miliona dolara za projekat litijuma u ​​Portugalu

Savannah Resources prikuplja 8 miliona dolara za projekat litijuma u ​​Portugalu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz Savannah Resources-a je saopšteno da je prikupljeno 8 miliona dolara putem kapitala.To im omogućava da nastave sa svojim projektom Barroso u Portugalu, koji bi trebalo da bude najveći rudnik litijuma u ​​zapadnoj Evropi.

Izvršni direktor Dale Ferguson rekao je da će Savannah Resources sada imati na raspolaganju novčane rezerve za završetak programa bušenja DFS, nadogradnju procene mineralnih resursa i druge poslove, uključujući postrojenja za preradu i projektovanje infrastrukture.

Savannah Resources takođe napreduje na polju dozvola. U maju je dobila procenu uticaja na životnu sredinu od portugalske vlade.

Supported by

Kompanija je stekla 75% udela u litijumskom projektu u maju 2017. godine, održavajući od tada brz razvojni pristup

Očekuje se da će Barozo pomoći Evropi da smanji svoju zavisnost od fosilnih goriva i ubrza tranziciju zelene energije.

Kompanija takođe ima plan da značajno smanji direktne emisije iz projekta na nulu. Indirektne emisije , koje su vezane za inpute koje rudar kupuje, mogle bi biti smanjene za 54% zahvaljujući smanjenju potrebe za električnom energijom u fabrici.

Projekat ima procenu resursa od 27 miliona tona litijuma sa preko 285.900 tona Li2O, sa prosečnim sadržajem od 1,06% Li2O, za koji kompanija veruje da je dovoljan za snabdevanje „materijalne proporcije“ evropske potražnje za litijumom u narednim decenijama .

Iz rudnik će takođe dobijati koproizvod feldspata i kvarca koji se koristi u keramičkoj industriji, koji će se prodavati kupcima u zemlji i susednoj Španiji.

Portugal, koji je najveći proizvođač litijuma u ​​Evropi, čini oko 11% svetskog tržišta, ali se njegova proizvodnja u potpunosti koristi za proizvodnju keramike i stakla, zbog čega se Evropa oslanja na uvoz litijuma iz litijumskog trougla Latinske Amerike, kao i iz Australije i Kine .

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!