Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoSavannah Resources prikuplja 8 miliona dolara za projekat litijuma u ​​Portugalu

Savannah Resources prikuplja 8 miliona dolara za projekat litijuma u ​​Portugalu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz Savannah Resources-a je saopšteno da je prikupljeno 8 miliona dolara putem kapitala.To im omogućava da nastave sa svojim projektom Barroso u Portugalu, koji bi trebalo da bude najveći rudnik litijuma u ​​zapadnoj Evropi.

Izvršni direktor Dale Ferguson rekao je da će Savannah Resources sada imati na raspolaganju novčane rezerve za završetak programa bušenja DFS, nadogradnju procene mineralnih resursa i druge poslove, uključujući postrojenja za preradu i projektovanje infrastrukture.

Savannah Resources takođe napreduje na polju dozvola. U maju je dobila procenu uticaja na životnu sredinu od portugalske vlade.

Supported by

Kompanija je stekla 75% udela u litijumskom projektu u maju 2017. godine, održavajući od tada brz razvojni pristup

Očekuje se da će Barozo pomoći Evropi da smanji svoju zavisnost od fosilnih goriva i ubrza tranziciju zelene energije.

Kompanija takođe ima plan da značajno smanji direktne emisije iz projekta na nulu. Indirektne emisije , koje su vezane za inpute koje rudar kupuje, mogle bi biti smanjene za 54% zahvaljujući smanjenju potrebe za električnom energijom u fabrici.

Projekat ima procenu resursa od 27 miliona tona litijuma sa preko 285.900 tona Li2O, sa prosečnim sadržajem od 1,06% Li2O, za koji kompanija veruje da je dovoljan za snabdevanje „materijalne proporcije“ evropske potražnje za litijumom u narednim decenijama .

Iz rudnik će takođe dobijati koproizvod feldspata i kvarca koji se koristi u keramičkoj industriji, koji će se prodavati kupcima u zemlji i susednoj Španiji.

Portugal, koji je najveći proizvođač litijuma u ​​Evropi, čini oko 11% svetskog tržišta, ali se njegova proizvodnja u potpunosti koristi za proizvodnju keramike i stakla, zbog čega se Evropa oslanja na uvoz litijuma iz litijumskog trougla Latinske Amerike, kao i iz Australije i Kine .

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!