Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoProba sortiranja rude mane kompanije Global Lithium Resources donosi povećanje kvaliteta litijuma...

Proba sortiranja rude mane kompanije Global Lithium Resources donosi povećanje kvaliteta litijuma za 90 posto

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Global Lithium Resources (GL1) je završio prvu fazu ispitivanja sortiranja rude na svom litijumskom projektu Manna, 100 kilometara istočno od Kalgurlija u Zapadnoj Australiji.

U Steinert test postrojenju u Pertu, GL1 je testirao uzorke koji su pokazali povećanje od 90 procenata u litijum oksidu i 93 procenata smanjenje gvožđe oksida iz mešanog uzorka otpada i pegmatita.

Supported by

Kompanija je namerno povećala količinu otpadnog kamena sakupljenog iz svog projekta Manna koristeći dijamantsko jezgro bušenje za testiranje uzoraka pod dokazom rada na testiranju koncepta.

GL1 je koristio uzorak sa sadržajem litijum oksida od 0,88 procenata i 6,3 procenata gvožđe oksida, što je smanjilo količinu gvožđa na 0,4 procenata, što je u skladu sa željenim nivoima gvožđa ispod jednog procenta.

Kada su čestice manje veličine kombinovane sa prihvaćenom rudom nakon sortiranja, koncentracija litijuma je ostala visoka na 1,47 odsto. Ukupan proces postigao je stopu oporavka litijuma od 94 procenta. Međutim, sadržaj gvožđa se neznatno povećao na dva procenta.

Program sortiranja rude čini deo šireg obima Globalnog posla u Manni i unapređuje napredak kompanije ka završetku definitivne studije izvodljivosti (DFS) do decembra 2023.

„Projekat Manna litijum ima jasnu prednost u tome što ima veliku vizuelnu kontrolu između rude, koja je pretežno bele boje, i okolnih otpadnih stena koje izgledaju tamno sive do crne“, rekao je direktor projekta GL1 Toni Chamberlain.

„Inicijalni rezultati sortiranja rude pokazali su da je tehnologija savršeno prikladna za Mannu, sa ovom impresivnom nadogradnjom u tehnologiji sortiranja rude sa sadržajem litijuma će na kraju obezbediti veću operativnu fleksibilnost u rudarskim operacijama i povećati nivo glave u mlinu.“

GL1 je primetio da su rezultati iz njegovog početnog testiranja sortiranja rude otkrili da bi se „značajno poboljšanje“ dostupnog litijuma moglo postići uključivanjem uspešnog procesa sortiranja rude u tabelu toka Manna.

Kompanija ima za cilj da izvrši više ispitivanja koristeći veće masovne uzorke kako bi dodatno optimizovala svoje parametre sortiranja rude i dobila oporavak litijuma iz četiri ciljana domena rude u okviru svojih mineralnih resursa.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Velociti Minerals izveštava o pozitivnim rezultatima istraživanja na bugarskom projektu Zlatuša

Kanadska kompanija Velociti Minerals saopštila je u sredu da planira da započne radove u cilju istraživanja zlata i bakra na posedu Zlatuša u zapadnoj Bugarskoj. Bušenje  je planirano za prvu polovinu 2024. godine , a početna istraživanja su dala...

Rudnik srebra u Varešu: Svetlija budućnost Bosne i Hercegovine?

Strateški metali su ključni za Evropsku uniju jer nastoji da smanji svoju zavisnost od kineskih ili ruskih sirovina. Međutim, vodeći rudarski projekat u Bosni i Hercegovini izaziva bes kod nekih stanovnika. Za nekoliko sedmica, polimetalni podzemni rudnik srebra u Varešu...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!