Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoProba sortiranja rude mane kompanije Global Lithium Resources donosi povećanje kvaliteta litijuma...

Proba sortiranja rude mane kompanije Global Lithium Resources donosi povećanje kvaliteta litijuma za 90 posto

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Global Lithium Resources (GL1) je završio prvu fazu ispitivanja sortiranja rude na svom litijumskom projektu Manna, 100 kilometara istočno od Kalgurlija u Zapadnoj Australiji.

U Steinert test postrojenju u Pertu, GL1 je testirao uzorke koji su pokazali povećanje od 90 procenata u litijum oksidu i 93 procenata smanjenje gvožđe oksida iz mešanog uzorka otpada i pegmatita.

Supported by

Kompanija je namerno povećala količinu otpadnog kamena sakupljenog iz svog projekta Manna koristeći dijamantsko jezgro bušenje za testiranje uzoraka pod dokazom rada na testiranju koncepta.

GL1 je koristio uzorak sa sadržajem litijum oksida od 0,88 procenata i 6,3 procenata gvožđe oksida, što je smanjilo količinu gvožđa na 0,4 procenata, što je u skladu sa željenim nivoima gvožđa ispod jednog procenta.

Kada su čestice manje veličine kombinovane sa prihvaćenom rudom nakon sortiranja, koncentracija litijuma je ostala visoka na 1,47 odsto. Ukupan proces postigao je stopu oporavka litijuma od 94 procenta. Međutim, sadržaj gvožđa se neznatno povećao na dva procenta.

Program sortiranja rude čini deo šireg obima Globalnog posla u Manni i unapređuje napredak kompanije ka završetku definitivne studije izvodljivosti (DFS) do decembra 2023.

„Projekat Manna litijum ima jasnu prednost u tome što ima veliku vizuelnu kontrolu između rude, koja je pretežno bele boje, i okolnih otpadnih stena koje izgledaju tamno sive do crne“, rekao je direktor projekta GL1 Toni Chamberlain.

„Inicijalni rezultati sortiranja rude pokazali su da je tehnologija savršeno prikladna za Mannu, sa ovom impresivnom nadogradnjom u tehnologiji sortiranja rude sa sadržajem litijuma će na kraju obezbediti veću operativnu fleksibilnost u rudarskim operacijama i povećati nivo glave u mlinu.“

GL1 je primetio da su rezultati iz njegovog početnog testiranja sortiranja rude otkrili da bi se „značajno poboljšanje“ dostupnog litijuma moglo postići uključivanjem uspešnog procesa sortiranja rude u tabelu toka Manna.

Kompanija ima za cilj da izvrši više ispitivanja koristeći veće masovne uzorke kako bi dodatno optimizovala svoje parametre sortiranja rude i dobila oporavak litijuma iz četiri ciljana domena rude u okviru svojih mineralnih resursa.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Pokretanje održivog upravljanja resursima u Kornvolu kroz UNRMS inicijativu

Kornvol, Ujedinjeno Kraljevstvo, je pionir u revolucionarnom pristupu upravljanju resursima za projekte kritičnih sirovina. Usvajanjem Sistema za upravljanje resursima Ujedinjenih nacija (UNRMS), region unapređuje svoj pristup vađenju, preradi i održivosti resursa. URMS ima za cilj da uskladi ekonomski razvoj,...

Marš sa Drine: Rio Sava troši više novca nego pre obustave projekta „Jadar“

Kompanija „Rio Sava Exploration“ radi aktivnije i troši više novca nego u periodu kada je projekat „Jadar“ još uvek bio aktivan, odnosno pre nego što je državni vrh objavio da se projekat ukida. U finansijskim izveštajima za poslednje dve...

Grangex-ovi planovi za oživljavanje rudnika Sidvaranger na severu Norveške

Tokom nedavne posete Kirkenesu, pograničnom gradu na severu Norveške, direktor Grangex-a Christer Lindkvist je naglasio ključnu ulogu rude čelika u pokretanju zelene tranzicije. On je tokom obraćanja na konferenciji u Kirkenesu istakao retkost takvih rudnika u Evropi, osim onih u...
error: Content is protected !!