Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoMetals One i Proactive ažuriraju strategiju za projekte Black Schist u Finskoj

Metals One i Proactive ažuriraju strategiju za projekte Black Schist u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Dugoročna vizija je da postanemo dobavljač kritičnih metala za zelenu tranziciju Evrope, rešavajući strukturni deficit EU u snabdevanju kritičnim mineralima za proizvodnju baterija i drugih zelenih tehnologija.

Generalni direktor Metals One PLC-a Jonathan Owen pridružio se Stephenu Gunnion-u iz Proactive-a sa ažuriranjem strategije kompanije za projekte Black Schist u Finskoj.

Cilj je da se razvije resurs od 200 miliona tona u narednih 24 do 36 meseci, ciljajući na vek trajanja rudnika od 20 godina sa godišnjom proizvodnjom od 20 miliona tona. Trenutno, Metals One je identifikovao 20 miliona tona na jednoj lokaciji (R1) i 16 do 24 miliona tona na drugoj (P5), obe nude značajne mogućnosti proširenja. Kompanija takođe istražuje regionalno, nakon što je nedavno postavila novu osnovu za dalji razvoj.

Supported by

Nedavni programi bušenja dali su ohrabrujuće rezultate, uključujući značajne preseke mineralizovanih crnih škriljaca, proširujući mineralizaciju dalje na istok. Ovo je dovelo do sticanja dodatnog terena za buduća istraživanja. Metals One ima za cilj da brzo uzdigne cilj P5 sa cilja istraživanja na mineralni resurs, koristeći neispitana jezgra za bušenje.

Kompanija je takođe definisala nove ciljeve za istraživanje, pri čemu je planirano bušenje lokacije K1 u narednim mesecima.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!