Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoLokalizacija proizvodnje litijumskih baterija u Evropi i upravljanje geopolitičkim izazovima

Lokalizacija proizvodnje litijumskih baterija u Evropi i upravljanje geopolitičkim izazovima

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropski proizvođači litijumskih baterija intenziviraju napore da lokalizuju proizvodnju, usklade se sa ciljevima EU i zaštite svoje lance snabdevanja od geopolitičkih turbulencija.

Proizvodnja gotovih baterija predstavlja kamen temeljac za evropsku automobilsku industriju. Smatra se da će tokom naredne decenije biti neophodno približno 50 gigafabrika za proizvodnju električnih baterija i ispunjavanje ciljeva proizvodnje EV.

Ipak, potrebno je da se Evropa transformiše u konkurentno tržište za proizvodnju baterija i električnih vozila. Dok evropski proizvođači automobila uveliko ulažu u vozila bez emisija kako bi bili u skladu sa strogim propisima o neutralnosti ugljenika do 2050. godine, oni zaostaju za svojim kineskim kolegama u izgradnji sveobuhvatnog lanca snabdevanja.

Supported by

Kineska dominacija u proizvodnji baterija je posledica njenih ranijih poduhvata  masovne proizvodnje potrošačke elektronike na baterije i značajnih ulaganja u rudarstvo i preradu retkih zemnih metala.

Endi Palmer, predsednik Inobata, naglašava da Evropa mora da podstakne domaću proizvodnju kako bi se ojačao lanac snabdevanja. Dok Severna Amerika napreduje, sa značajnim ulaganjima u cilju postizanja samodovoljnosti u litijumskim baterijama i električnim vozilima, Evropa tek treba da dostigne taj nivo.

U Evropi se situacija ipak menja sa nekoliko prototipova i fabrika baterija u punom obimu. PoverCo iz Volkswagen grupe osniva gigafabrike u Nemačkoj, Španiji i Kanadi, dok Northvolt snabdeva Volvo i širi svoje prisustvo u Švedskoj i Belgiji. Pored toga, ACC je, uz podršku Stellantis-a, Mercedes-Benz-a i TotalEnergies-a, ​​pokrenuo gigafabriku baterija u Francuskoj.

Drugi igrači, kao što su Samsung SDI i Envision AESC, takođe ulažu u Evropu, dok Nissan proširuje svoju fabriku za proizvodnju električnih vozila u Sanderlendu. Inobat je u Slovačkoj  pokrenuo pilot proizvodnju baterijskih ćelija, sa planovima za masovna postrojenja. Gotion High-Tech saradnja sa Inobatom ima za cilj povećanje proizvodnih kapaciteta. Baskuevolt, fokusirajući se na solid-state baterije, unapređuje svoje digitalne procese sa partnerima kao što su Telefonica i Siemens kako bi pojednostavio proizvodnju.

Međutim, i dalje postoje izazovi, uključujući nedostatak evropskih dobavljača opreme za proizvodnju automobilskih baterija. Saradnja Baskuevolt-a sa Schneider Electric-om i Comeki-jem ima za cilj da reši ovaj jaz i ojača evropski lanac snabdevanja baterijama.

Sve u svemu, evropski proizvođači litijumskih baterija nastoje da lokalizuju proizvodnju, obezbede održivost i ublaže geopolitičke rizike kako bi podstakli otpornu i konkurentnu industriju baterija.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!