Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoJervois dobija grant od 12 miliona evra za proširenje rafinerije kobalta u...

Jervois dobija grant od 12 miliona evra za proširenje rafinerije kobalta u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Podružnica australijskog rudara kobalta Jervois Global, Jervois Finland dobila je grant od 12 miliona evra od državnog tela za razvoj poslovanja Business Finland za potencijalno proširenje svoje rafinacije kobalta u industrijskom parku Kokola (KIP) u Finskoj.

Pod određenim uslovima, grant Business Finland će omogućiti kompaniji da proceni ponovni početak rada na studiji izvodljivosti (BFS) za proširenje rafinerije u KIP-u.

Supported by

Kompanija je prvobitno objavila svoje planove za proširenje objekta u maju 2022.

Jervois je pauzirao taj posao u aprilu ove godine, u korist nove rafinerije kobalta u svom rudniku kobalta u Ajdahu, u SAD, koju će u potpunosti finansirati Ministarstvo odbrane SAD (DoD).

Ranije ovog meseca, obezbedio je 15 miliona dolara finansiranja u okviru Proširenja proizvodnih kapaciteta i određivanja prioriteta ulaganja (MCIEP), koristeći američki Zakon o odbrambenoj proizvodnji (DPA).

Kompanija očekuje da će BFS za američku rafineriju i proširenje finske rafinerije imati zajednički tok i druge elemente. Ovi projekti će imati sinergiju i vremensku korist, naveo je rudar.

Očekuje se da će se projekat koji finansira Ministarstvo odbrane u SAD nastaviti nezavisno od BFS-a za proširenje finske rafinerije. Grant će nadoknaditi deo troškova BFS i drugih budućih troškova izgradnje u rafineriji.

Takođe je povezan sa ekološkim, društvenim i upravljačkim (ESG) strategijama kompanije, sa ciljem da se nadmaše ekološke norme Evropske unije.

Očekuje se da će grant biti pušten tek nakon ispunjavanja nekoliko uslova, uključujući odobrenje Jervoisovog odbora ili konačnu investicionu odluku za izgradnju objekta, obezbeđivanje finansiranja i po prijemu ekoloških dozvola.

Važiće do kraja oktobra sledeće godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!