Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoJervois dobija grant od 12 miliona evra za proširenje rafinerije kobalta u...

Jervois dobija grant od 12 miliona evra za proširenje rafinerije kobalta u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Podružnica australijskog rudara kobalta Jervois Global, Jervois Finland dobila je grant od 12 miliona evra od državnog tela za razvoj poslovanja Business Finland za potencijalno proširenje svoje rafinacije kobalta u industrijskom parku Kokola (KIP) u Finskoj.

Pod određenim uslovima, grant Business Finland će omogućiti kompaniji da proceni ponovni početak rada na studiji izvodljivosti (BFS) za proširenje rafinerije u KIP-u.

Supported by

Kompanija je prvobitno objavila svoje planove za proširenje objekta u maju 2022.

Jervois je pauzirao taj posao u aprilu ove godine, u korist nove rafinerije kobalta u svom rudniku kobalta u Ajdahu, u SAD, koju će u potpunosti finansirati Ministarstvo odbrane SAD (DoD).

Ranije ovog meseca, obezbedio je 15 miliona dolara finansiranja u okviru Proširenja proizvodnih kapaciteta i određivanja prioriteta ulaganja (MCIEP), koristeći američki Zakon o odbrambenoj proizvodnji (DPA).

Kompanija očekuje da će BFS za američku rafineriju i proširenje finske rafinerije imati zajednički tok i druge elemente. Ovi projekti će imati sinergiju i vremensku korist, naveo je rudar.

Očekuje se da će se projekat koji finansira Ministarstvo odbrane u SAD nastaviti nezavisno od BFS-a za proširenje finske rafinerije. Grant će nadoknaditi deo troškova BFS i drugih budućih troškova izgradnje u rafineriji.

Takođe je povezan sa ekološkim, društvenim i upravljačkim (ESG) strategijama kompanije, sa ciljem da se nadmaše ekološke norme Evropske unije.

Očekuje se da će grant biti pušten tek nakon ispunjavanja nekoliko uslova, uključujući odobrenje Jervoisovog odbora ili konačnu investicionu odluku za izgradnju objekta, obezbeđivanje finansiranja i po prijemu ekoloških dozvola.

Važiće do kraja oktobra sledeće godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!