Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoIz European Lithium-a kažu da će luksemburški GEM finansirati 125 miliona dolara...

Iz European Lithium-a kažu da će luksemburški GEM finansirati 125 miliona dolara za austrijski rudnik

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz European Lithium-a je saopšteno je da će luksemburški alternativni menadžer imovine GEM finansirati svoju jedinicu za razvoj najvećeg evropskog rudnika litijuma, Volfsberga u Austriji. Rudnik ima ugovor o snabdevanju sa nemačkim proizvođačem automobila BMW.

Prema uslovima ovog objekta, jedinica Critical Metals bi imala pristup povlačenju do 125 miliona dolara kroz izdavanje novih akcija direktno GEM Global Iield LLC-u tokom trogodišnjeg perioda, saopštio je European Lithium.

Kompanija je 2022. godine potpisala neobavezujući memorandum o razumeni sa BMW-om, kao svoj prvi ugovor o isporuci litijum hidroksida za baterije, ali više detalja o vremenskom periodu nije dati u tom momentu.

Supported by

Očekuje se da će proizvodnja litijum hidroksida na projektu početi u 2025.

„Kompanija i Critical Metals su obezbedili približno 65% ukupnih očekivanih kapitalnih ulaganja u Volfsberg projekat i približavaju nas navedenom cilju da budemo prvi lokalni proizvođač litijum spodumena za tranziciju zelene energije u Evropi“, navodi European Lithium u izjavi.

Kompanija je izdvojila nekoliko svojih projekata, uključujući Volfsberg, u predloženom ugovoru sa kompanijom za akviziciju posebne namene Sizzle kako bi formirala Critical Metals.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!