Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIz European Lithium-a kažu da će luksemburški GEM finansirati 125 miliona dolara...

Iz European Lithium-a kažu da će luksemburški GEM finansirati 125 miliona dolara za austrijski rudnik

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz European Lithium-a je saopšteno je da će luksemburški alternativni menadžer imovine GEM finansirati svoju jedinicu za razvoj najvećeg evropskog rudnika litijuma, Volfsberga u Austriji. Rudnik ima ugovor o snabdevanju sa nemačkim proizvođačem automobila BMW.

Prema uslovima ovog objekta, jedinica Critical Metals bi imala pristup povlačenju do 125 miliona dolara kroz izdavanje novih akcija direktno GEM Global Iield LLC-u tokom trogodišnjeg perioda, saopštio je European Lithium.

Kompanija je 2022. godine potpisala neobavezujući memorandum o razumeni sa BMW-om, kao svoj prvi ugovor o isporuci litijum hidroksida za baterije, ali više detalja o vremenskom periodu nije dati u tom momentu.

Supported by

Očekuje se da će proizvodnja litijum hidroksida na projektu početi u 2025.

„Kompanija i Critical Metals su obezbedili približno 65% ukupnih očekivanih kapitalnih ulaganja u Volfsberg projekat i približavaju nas navedenom cilju da budemo prvi lokalni proizvođač litijum spodumena za tranziciju zelene energije u Evropi“, navodi European Lithium u izjavi.

Kompanija je izdvojila nekoliko svojih projekata, uključujući Volfsberg, u predloženom ugovoru sa kompanijom za akviziciju posebne namene Sizzle kako bi formirala Critical Metals.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Saradnja Srbije i EU na polju sirovina i električnih vozila

U septembru su Srbija i Evropska komisija potpisale Pismo o namerama koje ima za cilj uspostavljanje strateškog partnerstva u lancima vrednosti kritičnih sirovina i električnih vozila, koji obuhvataju materijale, baterije, proizvodnju i reciklažu. I pored toga što su ga...
error: Content is protected !!