Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIstraživanje Rockfire-a daje obećavajuće rezultate u ležištu Molaoi u Grčkoj

Istraživanje Rockfire-a daje obećavajuće rezultate u ležištu Molaoi u Grčkoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Bušenja na ležištu Molaoi u Grčkoj, koje sprovodi australijska kompanija “Rockfire”, dale su pozitivne rezultate. Kompanija koja je fokusirana na istraživanje osnovnih metala, zlata i kritičnih minerala, započela je bušenje na lokaciji Molaoi krajem 2023. sa ciljem da potvrdi nalaze ranijih otkrića metala visokog kvaliteta.

Dozvola za studiju životne sredine koju je grčka vlada dala u aprilu prošle godine olakšala je ovaj istraživački poduhvat, dajući Rokfajer-u rok od pet godina da istražuje nalazište i iskoristi potencijalno bogatstvo osnovnih metala i kritičnih sirovina.

Rockfire nastavlja sa svojim operacijama bušenja u ležištu Molaoi, kao što je navedeno u njihovom nedavnom postu na LinkedIn-u od 4. marta. Masivno vulkansko nalazište sulfida u regionu Peloponeza otkrilo je značajne količine srebra, cinka i olova, zajedno sa rezervama galijuma i germanijuma , kritičnim sirovinama koje su veoma tražene u Evropi.

Supported by

Dodela licence grčke vlade za 30-godišnje istraživanje i rudarstvo Rockfire-ovoj podružnici, Hellenic Minerals IKE, u martu 2022. dodatno učvršćuje uporište kompanije u Evropi, usklađujući se sa njenim planovima širenja u regionu.

Rockfire-ovo nalazište u Kvinslendu, posebno njegovi istraživački projekti kao što su Lighthouse, Copper Dome i Copperhead, pokazuju njegovu stručnost u regionima bogatim zlatom, postavljajući snažnu osnovu za njegove poduhvate u Grčkoj i šire.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!