Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEvropska industrija baterija i međunarodne kompanije na berzama EU

Evropska industrija baterija i međunarodne kompanije na berzama EU

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropska industrija baterija je sektor koji raste, sa velikim brojem kompanija koje ulažu u nove proizvodne kapacitete. Ovo je podstaknuto brojnim faktorima, uključujući sve veću potražnju za električnim vozilima i potrebu da se smanji zavisnost Evrope od uvezenih baterija.

Očekuje se da će evropska industrija baterija značajno rasti u narednim godinama. Prema nedavnom izveštaju BloombergNEF-a, očekuje se da će tržište baterija za električna vozila u Evropi porasti sa 10 gigavat-sati (GVh) u 2021. na 250 GVh do 2025. Ovaj rast je vođen brojnim faktorima, uključujući vladine podsticaje za električna vozila, sve veća isplativost električnih vozila i sve veća svest o ekološkim prednostima električnih vozila.

Očekuje se da će rast evropske industrije baterija otvoriti brojna radna mesta. Prema nedavnoj studiji Boston Consulting Group, industrija baterija bi mogla da otvori do 100.000 radnih mesta u Evropi do 2025. Očekuje se da će ovi poslovi biti koncentrisani u brojnim oblastima, uključujući istraživanje i razvoj, proizvodnju i reciklažu.

Supported by

Očekuje se i da će rast evropske industrije baterija imati niz pozitivnih uticaja na evropsku ekonomiju. Očekuje se da će industrija ostvariti značajan prihod, a očekuje se i otvaranje brojnih radnih mesta. Osim toga, očekuje se da će industrija pomoći u smanjenju zavisnosti Evrope od uvoznih baterija, što bi regionu moglo uštedeti milijarde evra svake godine.

Evropska industrija baterija je rastući sektor sa brojnim pozitivnim uticajima na evropsku ekonomiju. Očekuje se značajan rast industrije u narednim godinama, a očekuje se i otvaranje brojnih radnih mesta. Od industrije se takođe očekuje da pomogne u smanjenju zavisnosti Evrope od uvezenih baterija, što bi regionu moglo uštedeti milijarde evra svake godine.

Izvor: Mining News

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!