Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Green Metals Ltd objavljuje rezultate Eichigt licence

European Green Metals Ltd objavljuje rezultate Eichigt licence

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European Green Metals Ltd, kompanija za istraživanje i razvoj kritičnih metala fokusirana u Evropi, objavila je pozitivne rezultate svog početnog programa rada na licenci Eichigt površine 14 km2 u Saksoniji, Nemačka. Ovi rezultati naglašavaju potencijal za kritične minerale i posebno retke zemlje u ovom istorijskom rudarskom okrugu u industrijskom srcu Evrope, koji se u velikoj meri oslanja na uvezene minerale iz geopolitički osetljivih regiona.

Izvršni direktor EGM-a, David Hall, rekao je: „Ovi početni rezultati naglašavaju prisustvo više kritičnih minerala i REE u okviru Eichigt licence, koja se nalazi u blizini krajnjih industrijskih korisnika u tranziciji u Saksoniji. Saksonija ima odličnu infrastrukturu, dugu istoriju rudarstva i rudarsku kulturu, u kombinaciji sa jakim vezama sa najsavremenijim akademskim istraživanjima u oblasti različitih tipova kritičnih metalnih ležišta.

„Podneli smo zahtev za licencu nakon analize podataka i sada, sa našim sopstvenim programom uzorkovanja stena i tla koji daje rezultate bolje od očekivanih, posebno u pogledu REE, namera je da Eichigt brzo pređe u fazu bušenja. Izviđačko bušenje će testirati obim ovog multi-kritičnog metalnog sistema dok će se istovremeno razvijati nova ciljna područja za kvantifikaciju i razvoj.

Supported by

Naša strategija je da identifikujemo i razvijemo projekte kritičnih minerala i REE u Evropi, zarad snabdevanja Evrope. Oslanjanje evropske industrije na kritične minerale proizvedene u regionima gde su geopolitička pitanja preovlađujuća znači da je imperativ da Evropa razvija sopstvene zalihe, što je glavna tema nedavno predloženog Evropskog zakona o kritičnim sirovinama. Sa ovom pozadinom, ekonomski potencijal licence u srcu Evrope koja je perspektivna za Li-Co-Mn-REE čini perspektivu Eichigta.

„Na širem nivou, nastavljamo da unapređujemo Olserum REE i Pajala grafitne projekte u Švedskoj, obezbeđujući našu poziciju novog dobavljača ključnih mineralnih projekata u Evropi za Evropu”.

Ukupno je uzeto 35 uzoraka stena i oni su prvi sa licencnog područja koji su analizirani za puni spektar REE. Analizu je izvršio ALS Minerals u Loughrea, Irska. Ovi rezultati potkrepljuju izveštaje prethodnog operatera o visoko anomalnom Li, Co, Ni (+/-REE) u oblasti starih površinskih radova za rudu gvožđa.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!