Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEnergy Vault i Carbosulcis predstavljaju hibridni gravitacioni sistem za skladištenje energije iz...

Energy Vault i Carbosulcis predstavljaju hibridni gravitacioni sistem za skladištenje energije iz rudnika uglja na Sardiniji

Supported byspot_img
Supported byMercados Media

Energy Vault Holdings, Inc. i Carbosulcis S.p.A. su najavili razvoj hibridnog gravitacionog sistema za skladištenje energije od 100 MW, namenjenog podzemnim rudnicima. Ovo inovativno rešenje kombinuje modularnu gravitacionu tehnologiju za skladištenje energije kompanije Energy Vault sa baterijama, koje će biti postavljene u oknima rudnika dubokim 500 metara.

Sistem, koji uključuje EV0™ gravitacionu tehnologiju i VaultOS™ softver za upravljanje energijom kompanije Energy Vault, ima za cilj da podrži inicijativu vlade Sardinije za transformaciju rudnika uglja u tehnološki centar bez ugljenika. Ova konverzija će privući nove industrijske i tehnološke aktivnosti i stabilizovati elektroenergetsku mrežu ostrva isporukom obnovljive energije tokom vršnih sati.

Hibridni sistem integriše tradicionalno skladištenje energije pomoću hidroelektrana sa gravitacionom tehnologijom Energy Vault-a, koristeći jedinstvene podzemne karakteristike bivšeg rudnika uglja. Instalacija početnih modularnih komponenti će početi u septembru 2024. godine, a kompletno testiranje se očekuje do 2025. godine.

Supported by

Lokalitet Nuraxi Figus kompanije Carbosulcis, rudnik uglja koji će biti zatvoren do 2026. godine, biće pretvoren u tehnološki centar sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Projekat će unaprediti korišćenje obnovljive energije i stabilnost mreže, podržavajući prelazak Sardinije sa uglja. Energy Vault će biti vlasnik i operater lokacije, što odražava posvećenost kompanije dugoročnim regionalnim partnerstvima.

Francesco Lippi, generalni direktor Carbosulcisa, istakao je potencijal projekta da maksimizira korišćenje obnovljive energije i poboljša stabilnost mreže, dok je Marco Terruzin, direktor za komercijalne poslove i proizvode u kompaniji Energy Vault, naglasio ulogu projekta u revitalizaciji regiona Sardinije i širi potencijal njihove tehnologije za globalne primene.

Sistem EV0 je deo Energy Vault-ovog G-VAULT portfolija za gravitaciono skladištenje energije i predstavlja drugu hibridnu implementaciju skladištenja energije nakon njihovog Calistoga PG&E projekta u Kaliforniji.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Inovacija u oporavku vanadijuma: EIT RawMaterials ulaže u Novanu

EIT RawMaterials je najavio početno ulaganje od 0,5 miliona evra u Novanu, finsku podružnicu kompanije Neometals, kako bi podržali njen projekat za oporavak vanadijuma (VRP1) u Poriju, Finska. Ovaj inovativni projekat ima za cilj da proizvede visokopročišćeni vanadijum pentoksid...

Rudarska industrija u Evropi: Kako vratiti poverenje javnosti?

Erozija poverenja javnosti u rudarsku industriju u Evropi je složen problem, ukorenjen u pitanjima vezanim za životnu sredinu, društvo i upravljanje (ESG), kao i u izazovnom istorijskom nasleđu. Hajde da razložimo ključne tačke i istražimo potencijalne strategije za obnovu...

Projekat litijuma Jadar: Ekonomski rast ili ekološki rizik?

Projekat litijuma Jadar u Srbiji, predvođen kompanijom Rio Tinto, izazvao je značajnu debatu među različitim akterima. Usmeren na eksploataciju litijuma i borata iz jedinstvenog minerala jadarita u dolini Jadra, projekat predstavlja složen odnos između ekonomskog rasta i očuvanja životne...
error: Content is protected !!