Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoSrpski rudnik grafita u potpunosti sposoban da snabdeva industriju baterija u Evropi

Srpski rudnik grafita u potpunosti sposoban da snabdeva industriju baterija u Evropi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Rudnik grafita Belkalhan na jugu Srbije je jedan od najpodesnijih resursa – zasnovan je na nalazištu grafita visokog kvaliteta od 16,6% koje je čak i označeno kao rudište od nacionalnog interesa u EU. Sa 4 miliona tona rezervi potvrđenih na samo 25% lokacije , projekat nudi najveći mogući potencijal vlasnicima i budućim akcionarima koji su voljni da udruže snage u ovoj jedinstvenoj eksploataciji kritičnih sirovina.

Kompanija za eksploataciju rudarstva Belkalhan potvrdila je da su u toku nova bušenja na raskrsnicama grafita, a preliminarni rezultati pokazuju isti kvalitet od 16,6% ili više.

Lokacija rudnika, sa brojnim konkurentskim prednostima u infrastrukturi ,logistici ,preradi i postrojenju za istraživanje i razvoj su u paralelnom fokusu razvojnih timova Belkalhana uz podršku iskusnih rudarskih stručnjaka i univerzitetskih rudarskih instituta.

Supported by

Timovi Belkalhana razvijaju i konstruišu buduće dizajne postrojenja za preradu zajedno sa prilagođenim tehnologijama eksploatacije i obrade koje će se uklopiti u lokalni pejzaž sa najvišim standardima za životnu sredinu i društveni uticaj i akcionim planovima. Akcioni planovi zainteresovanih strana su u izradi, kao i njena strateška strategija odnosa sa investitorima koja je već operativna i zbog velikog broja upita sa azijskih tržišta.

Belkalhan ostaje odan svojoj prvenstveno strateškoj orijentaciji i cilju ka otvaranju centra za istraživanje i razvoj koji će biti baziran u lokalnoj zajednici i koji će služiti kao centar za transfer tehnologije za srpsku i evropsku industriju.

Potencijalno zajedničko partnerstvo i ulaganja omogućiće Belkalhanu da se integriše nizvodno u proizvodnju grafitnih proizvoda za brojna tržišta sa visokim rastom, uključujući litijum-jonske baterije/EV, gorivne ćelije, grafen i nanomaterijale, upravljanje toplotom u potrošačkoj elektronici, pametne građevinske proizvode i vatru retardanti. Nalazišta grafita jedinstvenog evropskog kvaliteta čine rudnik jednim od najatraktivnijih u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!