Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoSrpski rudnik grafita u potpunosti sposoban da snabdeva industriju baterija u Evropi

Srpski rudnik grafita u potpunosti sposoban da snabdeva industriju baterija u Evropi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Rudnik grafita Belkalhan na jugu Srbije je jedan od najpodesnijih resursa – zasnovan je na nalazištu grafita visokog kvaliteta od 16,6% koje je čak i označeno kao rudište od nacionalnog interesa u EU. Sa 4 miliona tona rezervi potvrđenih na samo 25% lokacije , projekat nudi najveći mogući potencijal vlasnicima i budućim akcionarima koji su voljni da udruže snage u ovoj jedinstvenoj eksploataciji kritičnih sirovina.

Kompanija za eksploataciju rudarstva Belkalhan potvrdila je da su u toku nova bušenja na raskrsnicama grafita, a preliminarni rezultati pokazuju isti kvalitet od 16,6% ili više.

Lokacija rudnika, sa brojnim konkurentskim prednostima u infrastrukturi ,logistici ,preradi i postrojenju za istraživanje i razvoj su u paralelnom fokusu razvojnih timova Belkalhana uz podršku iskusnih rudarskih stručnjaka i univerzitetskih rudarskih instituta.

Supported by

Timovi Belkalhana razvijaju i konstruišu buduće dizajne postrojenja za preradu zajedno sa prilagođenim tehnologijama eksploatacije i obrade koje će se uklopiti u lokalni pejzaž sa najvišim standardima za životnu sredinu i društveni uticaj i akcionim planovima. Akcioni planovi zainteresovanih strana su u izradi, kao i njena strateška strategija odnosa sa investitorima koja je već operativna i zbog velikog broja upita sa azijskih tržišta.

Belkalhan ostaje odan svojoj prvenstveno strateškoj orijentaciji i cilju ka otvaranju centra za istraživanje i razvoj koji će biti baziran u lokalnoj zajednici i koji će služiti kao centar za transfer tehnologije za srpsku i evropsku industriju.

Potencijalno zajedničko partnerstvo i ulaganja omogućiće Belkalhanu da se integriše nizvodno u proizvodnju grafitnih proizvoda za brojna tržišta sa visokim rastom, uključujući litijum-jonske baterije/EV, gorivne ćelije, grafen i nanomaterijale, upravljanje toplotom u potrošačkoj elektronici, pametne građevinske proizvode i vatru retardanti. Nalazišta grafita jedinstvenog evropskog kvaliteta čine rudnik jednim od najatraktivnijih u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!