Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoSrpski kalcit Belkalhan otvara kanale snabdevanja prema evropskim industrijskim korisnicima za ugovore...

Srpski kalcit Belkalhan otvara kanale snabdevanja prema evropskim industrijskim korisnicima za ugovore o isporuci 2024/2025.

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Srpska kompanija za razvoj i eksploataciju rudarstva Belkalhan, vlasnik najvećih potvrđenih rezervi kalcita/kalcijum karbonata, objavljuje poziv klijentima za ugovore o nabavci za 2024 i 2025. godinu.

Farmaceutska, hemijska, prehrambena industrija u Evropi mogla bi imati koristi od ovog novog izvora snabdevanja, što ga čini pouzdanim izvorom u Evropi. Obim primene kalcita je toliko širok, što ga čini gotovo neophodnim resursom u prerađivačkoj industriji.

Sa svojom najvećom potvrđenom jedinstvenom čistoćom, kvalitetom i raznovrsnom industrijskom primenom, rezerve kalcitnih materijala Belkalhana mogle bi postati glavna lokacija za snabdevanje u Evropi za industrijsku primenu. Svaki industrijski korisnik kalcijum karbonata ima svoje specifične zahteve za materijalima i Belkalhan je spreman za primenu tehnologije klijenta, ali i za prilagođavanje obrade i isporuke u skladu sa potrebama klijenata.

Supported by

Presečena ležišta kalcita kao resursa kalcijum karbonata imaju 99,99% čistoće i 98% beline u liniji ležišta debljine 15m i visine 125m, dužine 720m potvrđenog ležišta što ukazuje na izuzetno retku količinu i kvalitet ležišta što ga čini jedinstvenim resursom u svetu.

Kalcijum karbonat se koristi u nekoliko aplikacija u industriji, betonu i tržištu nafte. Visoko prečišćeni oblici kalcijum karbonata se takođe koriste na tržištu hrane, pića i farmaceutskih proizvoda. U industriji bušenja nafte, kalcijum karbonat se ponekad dodaje u isplake za bušenje i tečnosti za završetak kako bi se povećala gustina tečnosti. U industrijskim, betonskim i građevinskim aplikacijama, kalcijum karbonat se koristi kao hemijski građevinski blok za pripremu građevinskih materijala.

Prečišćeni prah kalcijum karbonata koji Belkalhan isporučuje za farmaceutsku primenu koristi se u pripremi različitih lekova i tableta kao što su antacidi. Takođe se koristi kao sredstvo za neutralizaciju kiseline u određenim preparatima hrane i pića koji zahtevaju uravnotežen pH nivo.

Belkalhan isporučuje kalcijum karbonat kao fini beli prah ili granulat za upotrebu u industrijskim i farmaceutskim aplikacijama. Belkalhan nudi različite vrste kalcijum karbonata, tehničkog kvaliteta kalcijum karbonat se koristi kao hemijski gradivni blok, kao baza i kao izvor i kalcijum i karbonat anjona. Takođe možemo da isporučimo kalcijum karbonat farmaceutskog kvaliteta koji se koristi u određenim medicinskim preparatima kao što su nutritivni suplementi kalcijuma i antacidne tablete.

Vise informacija o srpskom kalcitu/kalcijum karbonatu se moze pronaci na web adresi www.belkalhan.eu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srpski rudnik grafita u potpunosti sposoban da snabdeva industriju baterija u Evropi

Rudnik grafita Belkalhan na jugu Srbije je jedan od najpodesnijih resursa – zasnovan je na nalazištu grafita visokog kvaliteta od 16,6% koje je čak i označeno kao rudište od nacionalnog interesa u EU. Sa 4 miliona tona rezervi potvrđenih...

Adriatic Metals odbrojava do prvog resursa za ležište Rupice Northwest

Adriatic Metals PLC se približio izradi svoje prve procene resursa za ležište Rupice Northwest (RNW) na projektu srebra Vareš u Bosni i Hercegovini, pošto je danas primio završnu seriju testova koji će biti uključeni u predstojeći izveštaj. Kompanija je, u...

Malo tržište skandijuma omelo je planove Platine da razvije akviziciju Rio Tinta

Platina Resources Ltd. videla je Kinu kao logičnog kupca ultralakog metala iz svog projekta skandijuma OWendale u Novom Južnom Velsu kada se obavezala na definitivnu studiju izvodljivosti projekta (DFS), završenu u decembru 2018. Ali obilazak analize tržišta sledeće godine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!